Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Στους 87 οι νεκροί.Δεκάδες οι αγνοούμενοι.


Στους 87 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις φωτιές στην Ανατολική Αττική, καθώς κατέληξε -σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας- 62χρονος, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Εντατική του «Ευαγγελισμού».Λίγο νωρίτερα, ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης, είχε ανακοινώσει την ολοκλήρωση των νεκροτομών σε 86 σορούς.Λίγο νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική
Υπηρεσία έκανε λόγο για 84 νεκρούς.
“Ολοκληρώσαμε την ιατροδικαστική έρευνα επί των νεκρών που είχαν προσκομιστεί στο νεκροτομείο Αθηνών. Ήταν 86 νεκροί”, είπε ο Νίκος Καρακούκης, ενώ η διαδικασία ταυτοποίησης των νεκρών θα συνεχιστεί από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας.
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, οι σοροί στις οποίες έγινε νεκροτομή είναι περισσότερες από τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γιατί σε κάποιες σορούς, οι ιατροδικαστές εντόπισαν υπολείμματα βιολογικού υλικού, όπως οστά από άλλους ανθρώπους, κάτι που δεν θα μπορούσε να διαπιστώσει κανένας άλλος πέραν του ιατροδικαστή.
Παράλληλα, παραμένει άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων, καθώς η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο αριθμός τους.
Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων είναι σταθερός. Η κατάσταση των 4 παιδιών κρίνεται καλή και δεν αποκλείεται κάποια από αυτά να πάρουν εξιτήριο σήμερα ή τη Δευτέρα.
Εκτιμάται ότι πάνω από 60 άνθρωποι, συγγενείς αγνοουμένων έδωσαν δείγματα DNA στην αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας που θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να ταυτοποιήσει τα δείγματα που έχουν ληφθεί από τις σορούς και από όσους αγωνιούν για τους ανθρώπους τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου