Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Άφαντοι οι Τζάκρη-Σηφάκης από τις παρελάσεις στην Πέλλα.


Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν τις παρελάσεις όχι μόνο στις τέσσερις μεγάλες πόλεις αλλά και σε κάθε χωριό της Πέλλας.Ο υπέροχος ανοιξιάτικος καιρός έβγαλε από το σπίτι τους γονείς και συγγενείς μαθητών που κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους για να χειροκροτήσουν τα παιδιά τους.Τις όμορφες και γεμάτες εθνική περηφάνια στιγμές όμως που απόλαυσαν χιλιάδες πολίτες τελικά στερήθηκαν ...δύο.
Στα πολιτικά στέκια βροχή έπεφταν τα στοιχήματα τις προηγούμενες μέρες για το ποια ασφαλή πόλη θα επέλεγαν οι Τζάκρη-Σηφάκης για την τελευταία εμφάνισή τους.Ελάχιστοι βρήκαν τελικά πως οι δυο τους θα επέλεγαν την ...εξαφάνιση.Ίσως ήταν και οι ίδιοι που διέβλεψαν πως η συμμετοχή του κόσμου θα είχε και ένα καλυμμένο αλλά εμφανές πολιτικό μήνυμα αντίδρασης στην κυβερνητική επιλογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
   Πράγματι το απαγορευμένο και επισήμως «Μακεδονία Ξακουστή» ήταν αυτό που ακουγόταν κατά κόρον από τις φιλαρμονικές αλλά και τραγουδιστά από τα χείλη των πολιτών.Αυτό το μήνυμα της πλήρους διαφωνίας στις επιλογές τους και ο κίνδυνος να έρθουν αντιμέτωποι με τη σκληρή αλήθεια της απαξίωσής τους από τον κόσμο ,ήταν αρκετό να κρατήσει τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κ.Τζάκρη και κ. Σηφάκη μακριά από οποιαδήποτε συνάθροιση.
    Οι πρώτες πληροφορίες για ισχυρή αστυνόμευση των χώρων και η αποφασιστικότητα για προληπτικές συλλήψεις τελικά λειτούργησε ως «μπούμεραγκ» καθώς οι πολίτες έδειξαν να μην «τσιμπάνε».
Οι Τζάκρη-Σηφάκης προτίμησαν την ασφάλεια του σπιτιού τους καθώς δεν τόλμησαν να εμφανιστούν σε εκκλησίες  αλλά και σε Ηρώα των πόλεων για την κατάθεση στεφάνου.Εξαφανίστηκαν κυριολεκτικά από προσώπου Πέλλας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου