Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Nέες προκλήσεις Ερντογάν.Η Αγιά Σοφιά μετά τις εκλογές θα γίνει τζαμί!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σε συγκέντρωση οπαδών του από την Τραπεζούντα ξεκαθάρισε πως μετά τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου η Αγιά Σοφιά θα αποκαλείται ως τζαμί και θα πάψει να είναι μουσείο και θα γίνει τζαμί.

«Tην Αγιά Σοφιά δεν θα την έχουμε μόνο με δωρεάν είσοδο. Μετά τις εκλογές την Αγιά Σοφιά θα την επαναφέρουμε στην κανονική της μορφή. Τι σημαίνει αυτό; Δηλαδή θα ανακαλέσουμε την Αγιά Σοφιά από το καθεστώς του μουσείου και θα φέρουμε την Αγιά Σοφιά σε σημείο που να αποκαλείται πια ως τζαμί!», είπε.
Μάλιστα, έκανε αναφορά και στο όνομα της Κωνσταντινούπολης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξει. Το όνομα αυτής της περιοχής είναι «Ισλάμ μπολ» (σ.σ άφθονο Ισλάμ) και το ξέρετε αυτό».
Στην συνέχεια απάντησε στην κίνηση των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ στα υψίπεδα του Γκολάν: «Ο Τραμπ, αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα. Έτσι δεν είναι; Δίνει τα υψώματα του Γκολάν στο Ισραήλ , έτσι δεν είναι; Kι εσείς τότε θα πάρετε μια απάντηση από την Τουρκία!» δήλωσε ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου