Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

«Παράθυρο» για αύξηση της θητείας


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξετάσει μία «σχετική αύξηση της στρατιωτικής θητείας» άφησε χτες για πρώτη φορά σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.
Οπως διευκρινίζει ο κ. Μπεγλίτης, μελετώνται όλες οι εναλλακτικές δυνατότητες με στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως είναι οι συγχωνεύσεις στρατοπέδων και η ισχυροποίηση των στρατιωτικών σχηματισμών, ώστε να μεγιστοποιηθεί η επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.
Ωστόσο, «εφόσον δεν προχωρήσει και δεν έχει τα αποτελέσματα που θέλουμε και επιδιώκουμε η υλοποίηση αυτών των πρώτων αποφάσεων, θα δούμε τι άλλες επιλογές έχουμε. Ανάμεσα στις επιλογές αυτές είναι και η σχετική αύξηση της στρατιωτικής θητείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.
Ταυτόχρονα, απαντά θετικά στην ερώτηση εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο περικοπής των αναβολών. «Το θέμα ουσιαστικά της αιμορραγίας, θα τη χαρακτήριζα, για τη νεολαία μας που δεν υπηρετεί τη θητεία της, την τελευταία περίοδο έχει πάρει αυξητικές διαστάσεις», είπε.
 πηγη agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου