Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ποια ήταν η Νίκη Τάντση


Η Νίκη Τάντση ήταν συγγραφέας η οποία γεννήθηκε το 1941 στην Αριδαία Πέλλας. Μεγάλωσε σε μια πολυμελή οικογένεια με οχτώ αδέλφια. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως δασκάλα σε σχολεία των νομών Δράμας και Πέλλας.  Μέχρι και τον θάνατό της ζούσε ως συνταξιούχος στην πόλη που είχε γεννηθεί, με τον άντρα της Γιάννη Νέμτση, επίσης συνταξιούχο δάσκαλο. Έχει δύο παιδιά. Ήταν μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας.

Βιβλιογραφία της:..


Το διώροφο
Στο «διώροφο» εξιστορείτε η πολυτάραχη ζωή μίας πολυμελής οικογένειας της ελληνικής επαρχίας από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μέχρι και τις αρχές του 1990. Πόλεμοι, λιμοί, αρρώστιες, πολιτικές διώξεις, αλλά πάντοτε με κεντρική και λυτρωτική την παρουσία του αγνού έρωτα, της άδολης αγάπης και της ανιδιοτεολούς προσφοράς, θα αφήσουν έντονα τα σημάδια τους στο «διώροφο» μιας και τα παραπάνω στοιχεία είναι αυτά που σημάδεψαν και το 2ο μισό του 20ου αιώνα.



Είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω
Πρώτα ο μεγάλος έρωτας και μετά ο όρκος για αιώνια αγάπη. Κι όταν τα χρόνια περνούν, οι υποσχέσεις αθετούνται μία μία... Έτσι κι ο Ντίνος. Στην αρχή πιστός σύζυγος, μετά αμετανόητος μοιχός. Φυσικά, μην του ζητήσει κανείς το λόγο... Άλλωστε ο άντρας είναι άντρας και είναι στη φύση του να τρέχει πίσω από τα θηλυκά! Και κανείς δεν μπορεί να ανατρέψει στους φυσικούς νόμους, εκτός κι αν οι καταστάσεις είναι εντελώς...



7 Θανάσιμες πεθερές
Το βιβλίο το οποίο αποτέλεσε το πρωταρχικό υλικό της ομώνυμης σειράς στην ελληνική τηλεόραση αναφερόταν σε 7 διαφορετικούς χαρακτήρες πεθερών. Την γιατρόπληκτη, την χήρα, την τσιγκούνα, την απρόβλεπτη, την τιμωρό, την λογική και την ρατσίστρια πεθερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου