Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

32 πολιτικούς ελέγχει το ΣΔΟΕ



Για αδικαιολόγητο πλουτισμό έχει βάλει το ΣΔΟΕ στο μικροσκόπιο 32 πολιτικά πρόσωπα, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας γραπτώς σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Γιάννης Στουρνάρας, "κατά το χρονικό αυτό διάστημα ελέγχονται (και οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη) 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων".
Ο υπουργός αναφέρει ότι "στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ διενεργεί, μεταξύ άλλων, και ελέγχους για το 'πόθεν έσχες', οι οποίοι έχουν ως στόχο την αποκάλυψη και την πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο"...
Και προσθέτει πως "είναι λοιπόν φυσικό, το ΣΔΟΕ να ελέγχει, εκτός των άλλων, και πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν)" και πως "ο αριθμός των ελεγχόμενων αυτών προσώπων δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου".
Το θέμα αυτό πρόκειται να συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής, την οποία συγκαλεί ο πρόεδρός της Αθανάσιος Νάκος, ο οποίος ζητά παράλληλα με επιστολή του από τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ να γνωστοποιηθούν άμεσα στην Επιτροπή τα στοιχεία των νυν και πρώην βουλευτών που ελέγχονται.
Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής είχε ζητήσει νωρίτερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, προκειμένου η λίστα του ΣΔΟΕ που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα να έλθει στην κατοχή της και να εξεταστεί. "Για την περίφημη λίστα του ΣΔΟΕ ζήτησα την άμεση σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής. Όταν ασχολείται με το θέμα το ΣΔΟΕ και παρεμβαίνει και η δικαιοσύνη είναι αδιανόητο να ολιγωρεί το ίδιο το Κοινοβούλιο" δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Πηγή  megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου