Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Aποχωρεί από την πολιτική η Μέρκελ;



Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σχεδιάζει να αποχωρήσει από το αξίωμα το 2016, ένα χρόνο πριν το τέλος της τρίτης θητείας της, αν επανεκλεγεί στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με άρθρο, που δεν εμπεριέχει πηγές, του περιοδικού «Στερν», την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σε ένα άρθρο με τίτλο «Τα τελευταία τρία χρόνια της Μέρκελ», ανώτερος συντάκτης του περιοδικού γράφει ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από την πολιτική περίπου 25 χρόνια αφότου έγινε για πρώτη φορά Υπουργός στην πρώην Κυβέρνηση του Καγκελάριου Χέλμουτ Κολ.


Η κ. Μέρκελ είναι πλέον 59 χρονών. «Το 2016 πρέπει να είναι η χρονιά που θα αποχωρήσει, ένα χρόνο πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017», γράφει ο Χανς-Ούλριχ Γέργκες. Εκπρόσωπος Τύπου της κ. Μέρκελ δήλωσε πως το άρθρο είναι «παντελώς αβάσιμο» και παρέπεμψε το Reuters σε προηγούμενη άρνησή της ότι σκοπεύει να υπηρετήσει μόνο μέρος της τρίτης θητείας της, αν νικήσει.

 Όταν η κορυφαία σε πωλήσεις καθημερινή «Μπιλντ» είχε γράψει τον Απρίλιο ότι μπορεί να αποχωρήσει το 2015, η κ. Μέρκελ αντέδρασε λέγοντας ότι σκοπεύει να υπηρετήσει για ολόκληρη την τετραετή περίοδο. Σε εκείνο το άρθρο, η εφημερίδα ανέφερε ότι το 2015 θα σηματοδοτούσε 10 χρόνια κατά τα οποία η Μέρκελ είναι στην εξουσία, που θα ήταν η κατάλληλη περίοδος για την αποχώρησή της.

Ωστόσο, η κ. Μέρκελ είχε δηλώσει τότε στην εφημερίδα ότι «επιθυμώ να συνεχίσω τον κεντροδεξιό συνασπισμό και να εργαστώ για τη χώρα μας και το λαό της ως Καγκελάριος για ολόκληρη την νομοθετική περίοδο».

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου