Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Επιστολή Δημάρχου Σκύδρας στον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα «Λειτουργία Δημόσιας Διοίκησης»




  Ο Δήμαρχος Σκύδρας κ . Γιώργος Χοϊδης απέστειλε  προς τον Υπουργό των Εσωτερικών κ . Γιάννη Μιχελάκη  , με ταυτόχρονη κοινοποίηση στον Υφυπουργό κ . Λεωνίδα Γρηγοράκο , την με στοιχεία : Α.Π. 16368 / 05-8-13 συνημμένη  επιστολή με τίτλο   << Λειτουργία Δημόσιας Διοίκησης >> .

Θ Ε Μ Α : Λειτουργία Δημόσιας Διοίκησης

Κ. Υπουργέ..


                       
Στο πλαίσιο των έντονων ζυμώσεων που δημιουργούνται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την ανασύσταση της Δημόσιας Διοίκησης θα ήθελα να σας επιστήσω ιδιαίτερα την προσοχή σας και στο θέμα της έντονης δυσκαμψίας που παρουσιάζουν και οι αρχές που χειρίζονται θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
   Και σας τονίζω αυτό το ιδιαίτερο ορμώμενος από την αντιμετώπιση που έτυχε ο Δήμος Σκύδρας από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Ο Δήμος Σκύδρας προκήρυξε έναν διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την προμήθεια υγρών καυσίμων ο οποίος απέβη άγονος. Όπως πιθανώς να γνωρίζετε για να προχωρήσει ο δήμος στην απευθείας ανάθεση μέσω διαπραγμάτευσης χρειάζεται σύμφωνα με τον ΕΚΠΟΤΑ έγκριση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Έτσι ο δήμος απέστειλε στις 25/07/2013 έγγραφο στην Αρχή ζητώντας την σχετική άδεια. Στις 01/08/2013 επικοινώνησε τηλεφωνικά η αρμόδια υπηρεσία με την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων από όπου ενημερώθηκε ότι θα ζητούνταν από τον δήμο συμπληρωματικά στοιχεία για να του δοθεί η άδεια. Στην ερώτηση του αρμόδιου υπαλλήλου αν θα μπορούσε να μάθει ποια ήταν τα στοιχεία που λείπουν για να τα αποστείλει άμεσα η απάντηση ήταν ότι θα έπρεπε να απαντήσει η αρχή γραπτώς. Τους τονίσαμε την ανάγκη που έχει προκύψει από την έλλειψη καυσίμων διότι αυτήν την στιγμή εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου δεν κινούνται απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα με ότι κινδύνους αυτό εγκυμονεί για την δημόσια υγεία. Όμως η απάντηση ήταν η ίδια και ότι μάλιστα θα καθυστερήσει κιόλας λόγω καλοκαιριού.
Κύριε Υπουργέ, αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια άμεση αλλαγή στις διαδικασίες λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και ότι δεν φτάνει μια αλλαγή προσώπων. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι οι ευθύνες μας απέναντι στην κρίση, αλλά κυρίως σαν δημόσια διοίκηση απέναντι στους πολίτες, είναι τεράστιες και καμία τρόικα δεν θα πρέπει να μας επιβάλλει να κάνουμε το αυτονόητο. Όταν η δημοσία διοίκηση,  οι φορείς και αυτοί που την υπηρετούν και την αποτελούν λειτουργούν με την λογική του «πρέπει να κάνουμε έγγραφα για να δείξουμε ότι δουλεύουμε για να μην μας απολύσουν», και γνωρίζετε ότι αυτόν τον τρόπο σκέψης η πολιτική σας το εμπέδωσε στους δημοσίους υπαλλήλους, και όχι με την λογική ότι πρέπει να δίνει άμεσα λύσεις για το κοινό καλό τότε όχι μία αλλά ούτε δέκα τρόικες δεν θα μας φτάνουν για να λειτουργήσουμε σωστά σαν κράτος.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας και ευελπιστούμε να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικότερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση.    

           
Ο Δήμαρχος Σκύδρας



ΧΟΪΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

11 σχόλια:

  1. Ποιος μιλάει για ανασύσταση δημόσιας διοίκησης...Ο Δήμαρχος που βάζει πλάτη σε μετάταξη διευθυντή για να τον διευκολύνει να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος..Όχι μόνο συναινεί στην άθλια αυτή διαδικασία αλλά χρεώνει μηνιαία και το δήμο που διοικεί με ένα υπέρογκο ποσό για τα σημερινά δεδομένα για τη θέση του διευθυντή....φάντασμα.Γιατί και ο πλέον ανόητος μπορεί να αντιληφθεί ότι ο εν λόγω κύριος μόνο χρέη διευθυντή δεν θα εκτελεί στο Δήμο Σκύδρας .Κατά τα άλλα ο κύριος Χοίδης γράφει στον κ.Μιχελάκη για τις τεράστιες ευθύνες που πρέπει να έχουν οι αιρετοί απέναντι στους πολίτες.Το γεγονός ότι ξεδιάντροπα και χωρίς ουσιαστικό λόγο χρεώνει το Δήμο του,κοροϊδεύει τους Δημότες του για να κάνει τον νεροκουβαλητή στον υποτιθέμενο προεκλογικό αγώνα του κ.Διευθυντή το παραβλέπει προκλητικά.,Δεν είναι ευτυχώς,χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων μας, η αφέλεια κ.Δήμαρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΛΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
    ΗΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα γράφει ακόμη και ο ίδιος ο Δημαρχος Πέλλας στο Πέλλα Δώθε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΑ ΗΛΙΑ ΑΝΑΞΙΜΑΝΔΡΟΣ ΕΔΩ !!! ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ, ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!! ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΙΝΙΚΑ η ΑΣΤΙΚΑ
    ΑΝΤΕ ΠΑΨΕ ΡΕ ΠΙΕΣ ΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΣΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΖΕΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΗΛΙΑ;
    ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα δικαστήρια ρε Ηλία να πάμε οπότε θες αλλα τι θα πεις;Ότι ο Μπαμπακας σου έκανε αίτηση μεταταξης στο Δήμο Σκυδρας και τώρα το μετάνιωσε και δε φεύγει;Η μηπως θα πεις ότι είναι ψέμματα και αυτο;Και μη βιαζεσαι,γιατί θα γερασεις γρήγορα.Θα πάμε και στα δικαστήρια μην ανησυχείς.......ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΗΛΙΑ ΠΑΝΕ ΠΟΥΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ ΚΑΙ ΚΑΝΆ ΒΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΡΩΣΑΝΕ ΤΑ ΚΑΛΣΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΗΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΝΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ!!!!.ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ?ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 3;16 ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΕΥΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΙΤΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ.
    ΕΞΑΛΟΥ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΑΣΤΕΡΙΔΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι χαζά είναι αυτά που λέτε ρε παιδιά, για ποιες αρχές και ποιες πολιτικές ηθικές λέτε; Ο μόνος λόγος που ζήτησε να αποσπαστεί ο Καστερίδης είναι γιατί υπάρχει το ασυμβίβαστο που του απαγορεύει να θέσει υποψηφιότητα σε δήμο που είναι διευθυντής. Για πόσο αφελής μας περνάτε επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΓΙΑ ΨΑΞΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΦΙΛΕ(Η) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΡΙΔΗ!!!ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΧΑΣΕΙ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.ΑΛΛΑ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΕΝΟΟΥΣΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗΣ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή