Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΥΠΟΙΚ: Τη Δευτέρα η τρόικα στην Ελλάδα



Την ώρα που δημοσίευμα του Reuters, αναφέρει ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, το υπουργείο Οικονομικών, αξιωματούχοι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ διαβεβαιώνουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα η τρόικα θα ξεκινήσει κανονικά την επιθεώρηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, «αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις αρχές Νοεμβρίου επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνας». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου, αιτία της αναβολής είναι η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, το οποίο σύμφωνα με την τρόικα φτάνει τα 2 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την ελληνική πλευρά δεν ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.
Αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε στο Reuters ότι οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και τρόικας διευρύνονται και ότι το ταξίδι προς το παρόν «παγώνει».
Από την πλευρά τους, όμως, το υπουργείο Οικονομικών, αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της ΕΚΤ διαψεύδουν το δημοσίευμα και τονίζουν ότι η τρόικα θα είναι «συνεπής» στο ραντεβού της και θα ξεκινήσει εκ νέου την επιθεώρηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος. Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ έχει προγραμματισμένη παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη το απόγευμα και θα έρθει στην Αθήνα μετά την υποχρέωση αυτή. Ευρωπαϊκές πηγές έλεγαν στην «Κ» ότι η τρόικα θα έρθει τη Δευτέρα αλλά οι επικεφαλής των ελεγκτικών κλιμακίων (Μαζούχ, Μορς και Τόμσεν) μπορεί να φτάσουν λίγο αργότερα. Το μόνο δεδομένο είναι ότι οι διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, τόσο ως προς το δημοσιονομικό κενό του 2014, όσο και προς την τύχη των ΕΑΣ(Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) παραμένουν αγεφύρωτες, επιτείνοντας τη σύγχυση και την αβεβαιότητα για την εξέλιξη της αξιολόγησης.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου