Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η σύγκρουση για τον προϋπολογισμό



Οι υψηλοί τόνοι αναμένεται να κυριαρχήσουν απόψε, μετά από τέσσερις ημέρες «άνευρων» συνεδριάσεων με τα άδεια καθίσματα και τους κοινοβουλευτικούς μονολόγους. Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στην βουλή για τον προϋπολογισμό.
Το θέμα των πλειστηριασμών, ο φόρος ακινήτων, οι εξελίξεις σε υγεία, παιδεία θα κυριαρχήσουν στην μετωπική σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της
αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ωστόσο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του Γ. Στουρνάρας ο οποίος έχει συγκεντρώσει τα πυρά των βουλευτών απ όλες τις παρατάξεις. Ο ισχυρισμός του ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται και τα όσα είπε στην «Liberation» έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης και προβληματισμό στο Μαξίμου. Τα σενάρια ανασχηματισμού για μετά τις γιορτές δίνουν και παίρνουν. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως ο δεν είναι ο ρόλος του να είναι αρεστός αλλά να φέρνει αποτελέσματα.

Παράλληλα το θέμα των ναυπηγείων και η εξεταστική που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προκαλέσει και την σύγκρουση του Ευ. Βενιζέλος με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου