Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

«Ανοίξτε τα παράθυρα να μπει φρέσκος αέρας»Τελευταία ολοένα και περισσότερες δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν πιο έντονα το φαινόμενο της αποχής από μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση των Ελλήνων ψηφοφόρων,γεγονός που φέρνει στην επιφάνεια ,συνεχώς, την κρίση εμπιστοσύνης και την δυσμένεια στην οποία εχει διολισθήσει το πολιτικό σύστημα. Άλλωστε, πως να μην ενταθεί αυτό το φαινόμενο αφού ο απλός πολίτης από την μια πλευρά αντιμετωπίζει τον άκρατο λαικισμό του ΣΥΡΙΖΑ,
που έχει ενσωματώσει πλήρως στους κόλπους του όλο το σαθρό κομμάτι του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ που διαχειρίστηκε την εξουσία με χείριστο τρόπο απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, κι από την άλλη τον άκρατο φιλελευθερισμό του κ.Μητσοτάκη, ο οποίος επιδίδεται σε αποσπασματικές εξαγγελίες επικοινωνιακής τακτικής χωρίς συνοχή και ρεαλισμό.
Σε αυτό το ρευστό και υποτιμημένο πολιτικό σύστημα καλείται τάχιστα η Κεντροαριστερά να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών και να βγει μπροστά με συγκεκριμένο και κοστολογημένο κυβερνητικό-προγραμματικό πλαίσιο.
Για να γίνει αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι σε δύο τινά: Πρώτον, ότι πρέπει να αντιστραφεί η συζήτηση που μέχρι σήμερα αναλωνόταν, αποκλειστικά, σε αόριστες φιλολογίες ιδεολογικού χαρακτήρα σε μια συζήτηση ουσίας και απαντήσεων σε κρίσιμα ζητήματα εθνικού χαρακτήρα και καθημερινότητας του πολίτη,  και δεύτερον, ότι για να λάβει σάρκα και οστά ένα κυβερνητικό πρόγραμμα κι ένα πολιτικό σχήμα εμπιστοσύνης τα παράθυρα σε κάθε επίπεδο κομματικής στελέχωσης πρέπει να ανοίξουν σε νέους ανθρώπους.
Δεν  μπορεί τα ίδια πρόσωπα που παρήγαγαν πολιτική εδώ και τριάντα χρόνια να πρωταγωνιστούν,για ακόμη μια φορά, στην διαμόρφωση του προγραμματικού μας λόγου εν έτη 2017. Νέοι άνθρωποι,νέοι επιστήμονες,νέοι αγρότες,άνεργοι που βιώνουν την σκληρή καθημερινότητα στην χώρα μας, μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία και μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον μας και των παιδιών μας μέσα από σκληρή δουλειά,συνοχή και ρεαλισμό.
 Αρκεί να γυρίσει το κλειδί και να ανοίξουν οι πόρτες και τα παράθυρα της Κεντροαριστεράς ωστέ να μπει φρέσκος αέρας. Είναι υπόθεση που αφορά το μέλλον της δικής μου γενιάς και των μεταγενέστερων κι οφείλει το πολιτικό σύστημα να δώσει χώρο κι αέρα σε εμάς που δίνουμε και θα δίνουμε μάχες για αυτήν την πατρίδα.

                                                  Μακρίδου Αγάθη
                                 Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-Πολιτευτής Πέλλας

3 σχόλια:

  1. Βάλθηκε να μας τρελάνει ο "πολιτικός ογκόλιθος" του ΠΑΣΟΚ που ακούει στο όνομα Αγαθη Μακριδου. Διαβάστε τι μας λέει: "Δεν μπορεί τα ίδια πρόσωπα που παρήγαγαν πολιτική εδώ και τριάντα χρόνια να πρωταγωνιστούν,για ακόμη μια φορά, στην διαμόρφωση του προγραμματικού μας λόγου εν έτη 2017". Συμφωνούμε απολύτως κυρία Μακρίδου... Αρκεί να το πιστέψετε αυτό κι εσείς εκεί στο ΠΑΣΟΚ και τα συνεταιράκια σας στη ΝΔ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαθη το αλεύρι. Η Ραχήλ και πάλι σε γυρεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είπαμε να αρθρογραφούμε όταν έχουμε κάτι να πούμε, είναι υγιές. Αλλά να αραδιάζουμε κούφιες μπουρδολογίες, πολιτικολογίες χωρίς νόημα και μάλιστα για ένα κόμμα που μας κυβέρνησε τόσα χρόνια καταστροφικά, ε, αυτό είναι αυτοκαταστροφικό και προκαλεί κατάθλιψη. (Αγάθη, ασχολήσου με τίποτα άλλο γιατί είσαι ακατάλληλη για την πολιτική)

    ΑπάντησηΔιαγραφή