Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Διαψεύδει η κυβέρνηση την κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολείαΣκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διαψεύδοντας τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη, ότι καταργείται με Διάταγμα η πρωινή προσευχή στα σχολεία.
Νέο πεδίο καλοκαιρινής αντιπαράθεσης ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καθώς δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση της πρωινής προσευχής. Την «είδηση» έσπευσε να επιβεβαιώσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Το υπουργείο Παιδείας διαψεύδει τον κ. Κακλαμάνη με μία αιχμηρή ανακοίνωση.

Σε σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζονται ως ψευδείς, ισχυρισμοί του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ν. Κακλαμάνη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε πίσω το Π.Δ. γιατί περιλάμβανε την κατάργηση της πρωινής προσευχής.
«Είναι επιεικώς απαράδεκτο ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ν. Κακλαμάνης να επιστρατεύει το ψεύδος - εμπλέκοντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – προκειμένου να ενισχύσει την φτωχή αντιπολιτευτική εικόνα του κόμματός του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τον καλεί, ακόμη, να παραδεχτεί το λάθος του δημοσίως και με παρρησία.
«Με τις εμμονές της η αντιπολίτευση δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει ένα Προεδρικό Διάταγμα που έρχεται να αντικαταστήσει ένα αναχρονιστικό για τις μέρες μας Διάταγμα που είχε δημοσιευτεί πριν 20 χρόνια. Την καλούμε να το κάνει για να συνειδητοποιήσει τον βαθμό εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού που επιχειρούμε. Εκτός βέβαια αν την φοβίζουν τα βήματα αυτά και θέλει να στρέψει αλλού τη συζήτηση» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε αναφέρει στον ραδιοσταθμό realfm ότι το προεδρικό διάταγμα περιείχε το θέμα της προσευχής και επεστράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί υπήρξε θέμα αντισυνταγματικότητας: «Το κουμπί σε αυτό το προεδρικό διάταγμα δεν ήταν η σημαία, μέσα στο ίδιο προεδρικό διάταγμα ήταν και η κατάργηση της πρωινής προσευχής. Αλλά, στο κομμάτι αυτό υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας πάνω στις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες πάτησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το έστειλε πίσω το συγκεκριμένο κομμάτι. Εκεί κυρίως στόχευαν, απευθύνονται στα Αριστερά κομματικά τους φουσάτα, όσα τους έχουν απομείνει».

Πηγή efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου