Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

"O θάνατος του εμποράκου".Λιγότερα εισοδήματα κατά 20% δήλωσαν φέτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες.



Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο, καθώς η ανάλυση των στοιχείων από τις φετινές φορολογικές δηλώσεις επιβεβαίωσε τον χειρότερο εφιάλτη του: τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών εμφανίζονται, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», μειωμένα κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, γεγονός που αποδίδεται στην αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης και κυρίως στη σύνδεση του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς θα έχει επιπτώσεις στα δημοσιονομικά μεγέθη όχι μόνο του 2017, αλλά και των επόμενων ετών και θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς στο πλαίσιο της επικείμενης τρίτης αξιολόγησης.
Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, η δυνητική επίπτωση στα έσοδα από κάθε είδους φόρο και εισφορές μπορεί να ξεπεράσει τα 1,5 δισσ. στη διετία.

1 σχόλιο:

  1. ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ-ΣΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή