Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Στήνουν κομματικό κράτος με 50 χιλιάδες προσλήψεις.Το κόλπο με την "προσωπική επαφή"



Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο υποψήφιος «θα προσέρχεται σε προσωπική συνέντευξη, κατά την οποία το Υπηρεσιακό Συμβούλιο επιδιώκει με πρόσφορο τρόπο να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της προσωπικότητας του κρινόμενου…»
Τη μονιμοποίηση έως και 50.000 συμβασιούχων στο Δημόσιο που σήμερα απασχολούνται με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, προωθεί η κυβέρνηση, επιχειρώντας να στήσει το δικό της κομματικό κράτος. Κάνει παντοδύναμα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια
χορηγώντας τους εξουσίες δικαστηρίων και τα οποία θα κρίνουν τους ενδιαφερόμενους με “προσωπική επαφή”, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα της “προσωπικότητάς τους” αλλά και της “διάθεσής τους” να… μονιμοποιηθούν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Με απόφαση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, την οποία συνεχίζει ο νυν υπουργός Σταύρος Κοντονής, έχει συσταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης επιτροπή αποτελούμενη από δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους, προκειμένου να αναμορφώσει τις διατάξεις του κώδικα δικαστικών υπαλλήλων (νόμος 2812/2000). 
Αυτή η νομοπαρασκευαστική επιτροπή όπως αναμορφώθηκε στη συνέχεια με σχετικές αποφάσεις του σημερινού υπουργού, μεταξύ άλλων συζήτησε τη μετατροπή των σχέσεων εργασίας των υπαλλήλων ΙΔΑΧ που υπηρετούν στα δικαστήρια της χώρας και οι οποίοι μεταφέρθηκαν ως βοηθητικό προσωπικό από Ανώνυμες Εταιρείες του ελληνικού Δημοσίου, (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΟΣΕ, Ολυμπιακή Αεροπορία κλπ), σε μόνιμους δικαστικούς υπαλλήλους.
Κατά πλειοψηφία η ανωτέρω νομοπαρασκευαστική επιτροπή αποφάσισε, η τροποποίηση της ανωτέρω εργασιακής σχέσης να γίνεται με αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των δικαστηρίων, κατά παράβαση όμως του άρθρου 92 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι μόνιμοι, αλλά και του άρθρου 103 που σημειώνει ότι οι διορισμοί στο δημόσιο γίνονται με ΑΣΕΠ και δεν μπορούν να μετατραπούν οι ΙΔΟΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου) σε ΙΔΑΧ, αλλά και από ΙΔΑΧ σε μονίμους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου