Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Μητσοτάκης: Μπόνους 1000 ευρώ στο αφορολόγητο για κάθε παιδί



Το μήνυμα πως η Ν.Δ. σχεδιάζει «προσεκτικά την επόμενη ημέρα» για τη χώρα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 3ο προσυνέδριο της Ν.Δ. που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα.
Από το βήμα του δεσμεύθηκε για ένα εθνικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο που θα πηγαίνει πέρα από τα Μνημόνια και το οποίο θα παρουσιαστεί με όρους αλήθειας και, αφού πάρει την έγκριση των πολιτών, θα εφαρμοστεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

«Θα παρουσιάσουμε το δικό μας εθνικό σχέδιο, δεν θα μας το επιβάλει κανείς. Και στο κέντρο του θα έχει την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, καθιστώντας για μία ακόμη φορά σαφή την πρόθεση της παράταξής του να μη… χαρίσει την κοινωνική αλληλεγγύη στην Αριστερά.
«Κακώς πολλοί πιστεύουν ότι η ατζέντα της στήριξης των πιο αδύναμων είναι μια ατζέντα της Αριστεράς. Κάνουν λάθος. Η Ν.Δ. είναι μεγάλο λαϊκό κόμμα, που στη βάση της ιδεολογικής της συγκρότησης έχει τη στήριξη των πιο αδύναμων», υπογράμμισε και εξήγησε ότι «χρέος κάθε οργανωμένης Πολιτείας είναι να φροντίζει τους πιο αδύναμους και να μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες».
Ασκησε μάλιστα σκληρή κριτική στη σημερινή κυβέρνηση σημειώνοντας ότι με την πολιτική της τα τρία τελευταία χρόνια «οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και δυστυχώς περισσότεροι», καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ ζημίωσε περισσότερο τους μη προνομιούχους». Του καταλόγισε τη δημιουργία της γενιάς των 360 ευρώ, τις συνθήκες «εργασιακής ζούγκλας» που δημιουργούνται συχνά, αλλά και το γεγονός ότι «επιτρέπει να δοκιμάζεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων είτε στις ουρές των νοσοκομείων είτε στις ουρές του μετρό», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει καμία απολύτως προοπτική. Δεν έχουν απολύτως κανένα σχέδιο για το μέλλον», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ξεδίπλωσε βασικές πτυχές του σχεδίου της Ν.Δ. στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα επισημαίνοντας ότι «είναι η πιο αποτελεσματική κοινωνική υποστήριξη για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας». «Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι ως παράταξη που το θεσπίσαμε», τόνισε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ το πολέμησε και με καθυστέρηση αναγνώρισε το λάθος του και τώρα εφαρμόζουν αυτή την πολιτική».
«Εμείς θα την ενισχύσουμε με ακόμη μεγαλύτερους πόρους ώστε να φθάσουμε να διαθέτουμε 1 δισ. ευρώ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πάντως ότι βασικός πυλώνας αυτής της πολιτικής παραμένει η σταδιακή επανένταξη στην αγορά εργασίας. Οπως διευκρίνισε, χρειάζεται ένα «συνεκτικό πλαίσιο αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας που δεν αντιμετωπίζεται μόνο μέσα από επιδοματικές πολιτικές». «Δεν θέλουμε ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε ανθρώπους που θα πάρουν ξανά τη ζωή τους στα χέρια τους», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά τον τομέα της Υγείας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα «για να επιτύχουμε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας για όλους με το χαμηλότερο δυνατό κόστος», ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην Πρωτοβάθμια Υγεία αλλά και στις πολιτικές πρόληψης τονίζοντας την ανάγκη μιας συνεκτικής ολοκληρωμένης πολιτικής δημόσιας Υγείας με προτεραιότητα σε ζητήματα όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, η παχυσαρκία. Στο σημείο αυτό μάλιστα ξεκαθάρισε ότι «ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί». «Δεν μπορεί να είμαστε η μόνη χώρα που δεν μπορεί να εφαρμόσει ένα σοβαρό αντικαπνιστικό νόμο», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επαναβεβαίωσε την προτεραιότητα που δίνει το κόμμα του στην πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ έκανε λόγο για ανασχεδιασμό του συστήματος και εισαγωγή κανόνων χρηστής διοίκησης και σωστού μάνατζμεντ. «Δεν πρόκειται να ανεχτώ στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο Δημόσιο», τόνισε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για «αυστηρή αξιολόγηση δομών, προσώπων και διοικήσεων».
Τάχθηκε επίσης υπέρ της αποκέντρωσης του Συστήματος Υγείας, με μεγαλύτερη ευθύνη στις υγειονομικές περιφέρειες, ενώ δεσμεύθηκε για την υλοποίηση του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς «ώστε να γνωρίζουν όλοι το πραγματικό ιατρικό του προφίλ» και διαβεβαίωσε πως το σχέδιο της Ν.Δ. για την Υγεία είναι «τεκμηριωμένο, κοστολογημένο και συγκεκριμένο».
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ξεκαθάρισε ότι πραγματική απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο αν η οικονομία επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης και αλλάξει ο λόγος ασφαλισμένων και συνταξιούχων, καθώς με τη σημερινή αναλογία θα συνεχίσει το ασφαλιστικό να αντιμετωπίζει προβλήματα. «Εμείς θα τον αλλάξουμε. Ξέρουμε πώς θα δημιουργήσουμε νέες δουλειές», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Για μία ακόμη φορά χαρακτήρισε «εκτρωματικό» το νόμο Κατρούγκαλου, σημείωσε πως η Ν.Δ. θα μειώσει τις εργοδοτικές εισφορές, ενώ έκανε λόγο για βασική εθνική σύνταξη, με ρήτρα ανάπτυξης, καθώς και για «υγιή και ελεγχόμενο από το κράτος ανταγωνισμό της δημόσιας και της ιδιωτικής αγοράς». Επίσης, υπογράμμισε ότι οι συντάξεις δεν θα μειωθούν άλλο «πέρα από αυτό που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.».
Τέλος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. πρότεινε τη διεξαγωγή εθνικού διαλόγου για το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα και υπογράμμισε τη θέση του κόμματός του για 1.000 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο παιδί και 2.000 ευρώ για το δεύτερο για όλες τις οικογένειες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα το πρωί με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο νομό Θεσπρωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου