Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Ψήφισμα της Α' ΕΛΜΕ Πέλλας για τη Μακεδονία



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας, μετά από πρόταση του Προέδρου της κ. Πέτρου Πριβαρτιτσάνη, συζήτησε, αποφάσισε (κατά πλειοψηφία) και εξέδωσε ένα ψήφισμα για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων, το οποίο, αφού ανέλυε το πολιτικό σκεπτικό, κατέληγε στη ξεκάθαρη θέση περί μη χρήσης του όρου «Μακεδονία» από το γειτονικό κράτος.
   Το ψήφισμα αυτό διακινήθηκε σε διάφορες ΕΛΜΕ της Μακεδονίας, προκειμένου να υιοθετηθεί και να κατατεθεί στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ που ήταν προγραμματισμένη για τις 20 Ιανουαρίου στην Αθήνα. Πράγματι, στην Αθήνα,
και αφού υπήρξε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ Σερρών και τη Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας, οι οποίες είχαν ήδη εκδώσει παρόμοια ψηφίσματα, ο κ. Πριβαρτιτσάνης κατέθεσε στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ το ψήφισμα της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας, με το οποίο ζητούνταν να δηλώσουν οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ την αντίθεσή τους στη χρήση του όρου «Μακεδονία» για το κράτος των Σκοπίων. Για πρακτικούς λόγους, τα τρία παρόμοια ψηφίσματα ενοποιήθηκαν σε ένα σύντομο, το οποίο και τέθηκε σε ψηφοφορία. Το κείμενο ήταν το εξής: «Απαιτούμε, να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό, ώστε να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα».
   Δυστυχώς, το κείμενο υπερψηφίστηκε μόνο από τα στελέχη της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. και έτσι χάθηκε η ευκαιρία ο κλάδος μας να εκφράσει τη θέση του, αφού πλειοψήφησαν τα... λευκά! Συγκεκριμένα, το κείμενο συγκέντρωσε 21 ΝΑΙ, 25 ΛΕΥΚΑ, 7 ΚΑΤΑ.

Πέτρος Πριβαρτιτσάνης
Πρόεδρος Α' ΕΛΜΕ Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου