Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Την αμόλησε πάλι ο μορφονιός Κατρούγκαλος."Εθνικιστές όσοι διαφωνούν με το "Μακεδονία"



Ως «ακραία και εθνικιστική» χαρακτήρισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος την άρνηση της χρήσης του όρου Μακεδονία για την ονομασία των Σκοπίων, επισημαίνοντας ότι η θέση της κυβέρνησης είναι η σύνθετη ονομασία «που θα επιτρέπει πλήρη διάκριση της ιστορικής ελληνικής Μακεδονίας από το άλλο κράτος και η πλήρης απαλοιφή του αλυτρωτισμού».
Ο κ. Κατρούγκαλος κράτησε στη Βουλή μετριοπαθή στάση, ρίχνοντας πάντως καρφιά σε όσους επιμένουν να μην υπάρχει η λέξη Μακεδονία στην νέα ονομασία.


Εξάλλου υπέπεσε σε γλωσσικό ολίσθημα, αφού μιλώντας για το θέμα είπε: «Αυτά είναι ακραία που τα ακούω από τη Χρυσή Αυγή, τους Ανεξάρτητους... συγνώμη όχι τους Ανεξάρτητους, την Ένωση Κεντρώων ήθελα να πω και από ορισμένους της ΝΔ»!

Σε ό,τι αφορά τη διαφοροποίηση Καμμένου, ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει εκφράσει την πλήρη εμπιστοσύνη του για τις διαπραγματευτικές προσπάθειες Κοτζιά.  

Παίρνοντας απόσταση από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ταύτισαν όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο με ακροδεξιά στοιχεία και κυρίως έχοντας στο μυαλό του και την συγκέντρωση στην Αθήνα, μίλησε για Έλληνες πατριώτες έναντι των οποίων έγινε προσπάθεια να κατευθυνθούν σε διαφορετική γραμμή από την εθνική.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προωθήσει πατριωτική λύση.

«Πρέπει να θεωρούμε εθνικό ό,τι είναι αληθές και όχι ό,τι μας συμφέρει και είναι προτιμότερο για τις εκλογικές μας περιφέρειες. Είναι λογικό μετά από οκτώ χρόνια μιζέριας και μνημονίων να υπάρχει ένα κομμάτι κόσμου που δεν έχει ενημέρωση και απορρίπτει τις λύσεις. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπεύθυνοι», είπε.

Επανέλαβε ότι η «εθνική θέση» που καθορίζει την διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης είναι «σύνθετη ονομασία που θα επιτρέπει πλήρη διάκριση της ιστορικής ελληνικής Μακεδονίας από το άλλο κράτος και πλήρη απαλοιφή αλυτρωτισμού».

Επιτέθηκε και στην ΝΔ: «Ποια είναι η διαπραγματευτική της θέση;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές που ήταν στην αίθουσα

«Ο κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση της Βουλής για το Κυπριακό είπε προκειμένου να επικρίνει τον κ. Λεβέντη ότι η εθνική αντιπροσωπεία έχει επίσημη θέση για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Μετά άρχισε την στροφή. Έχω ακούσει συγκρουόμενα πράγματα. Ο κ. Κουμουτσάκος θεωρεί και ορθά την σύνθετη ονομασία ως τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Έχω ακούσει όμως και ακραίες – εθνικιστικές απόψεις που δεν επιθυμούν να εμπεριέχεται ο όρος Μακεδονία ή παράγωγά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου