Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Πέντε λόγοι για να τρώτε μήλα κάθε μέρα


"Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα" λέει η γνωστή παροιμία και πλέον είναι τεκμηριωμένο και επιστημονικά πως η κατανάλωση αυτού του απολαυστικού φρούτου, θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας, προάγει την καλή υγεία και αποτελεί ελιξήριο νεότητας.
Ένα μήλο περιέχει 50-80 θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, φλαβανοειδή και φυτικές ίνεςΠοιοί οι κυριότεροι λόγοι να απολαμβάνουμε ένα μήλο κάθε μέρα, ή και
περισσότερα; Μαθαίνουμε ευθύς αμέσως!
Λεία και αστραφτερή επιδερμίδα: Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στα μήλα, χαρίζουν στο δέρμα μας σφριγγηλότητα και λάμψη, ενώ εμποδίζουν την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης. 
Υγιή και γερά δόντια: Το δάγκωμα, αλλά και το μάσημα του μήλου παράγει σάλιο στη στοματική μας κοιλότητα, το οποίο ευνοεί στη μείωση του επιπέδου των βακτηριδίων, κάτι το οποίο είναι ιδανικό για υγιή και αστραφτερά δόντια.
Μείωση βάρους: Οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και οι φυτικές ίνες που εμπεριέχει βοηθούν στη μείωση της όρεξης και δεν έχουν θερμίδες.
Μείωση χοληστερίνης: Οι διαλυτές φυτικές ίνες του μήλου αυξάνουν την καλή χοληστερίνη και μειώνουν την κακή.
Υγιής καρδιά: Οι φυτικές ίνες του μήλου εμποδίζουν την ανάπτυξη αθηρωματικών πλακών στις αρτηρίες. Οι πλάκες αυτές στο εσωτερικό των αρτηριών μειώνουν τη ροή του αίματος στην καρδιά και μπορεί να οδηγήσουν σε έμφραγμα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου