Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Νέα μείωση βουλευτικής αποζημίωσης μέσα σε ένα χρόνο

Νέα μείωση (την δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο) ανακοίνωσε η βουλή μετά από εισήγηση του προέδρου κ. Φίλιππα Πετσάλνικα ο οποίος τόνισε ότι "πρόκειται για έναν ισχυρό συμβολισμό από πλευράς κοινοβουλίου ενόψει της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα".
Έτσι, μετά και από την δεύτερη μείωση (η πρώτη είχε γίνει πριν από έναν χρόνο περίπου όταν από τα 300 ευρώ που έπαιρνε ο κάθε βουλευτής ως αποζημίωση ανά συμμετοχή του σε κάθε επιτροπή, είχε πέσει στα 245 ευρώ), έρχεται τώρα η νέα μείωση...

... που ρίχνει την αποζημίωση στα 150 πλέον ευρώ, φτάνοντας η περικοπή συνολικά στο 50% από την αρχική. Κατά μέσο όρο περικόπτετε δηλαδή από τον κάθε βουλευτή κατά μέσο όρο ένα ποσό της τάξεως των 6.000 ευρώ ανά έτος.

Σχόλιο: Πριν από λίγες μέρες, δύο βουλευτές (η κυρία Χ. Κεφαλίδου από ΠΑΣΟΚ και ο κύριος Κ. Μητσοτάκης από την ΝΔ) είχαν ανακοινώσει ότι παραιτούνται των βουλευτικών τους προνομίων όπως αυτό της αποζημίωσης από τις συμμετοχής τους στις επιτροπές, αλλά και τις επιστροφής των βουλευτικών τους αυτοκινήτων. Μήπως να αρχίσουν να το σκέπτονται σοβαρά αυτό και οι υπόλοιποι 298; Γιατί ακόμα και τα 150 ευρώ εξτρά για να παραβρεθούν απλά σε μία συζήτηση στην βουλή, εμένα πάλι παράλογα μου φαίνονται, όχι μόνο λόγο των σημερινών συγκυριών, αλλά και γενικότερα να πληρώνονται για κάτι το οποίο είναι υποχρεωμένοι βάση επαγγέλματος να κάνουνε.

Πέλλα Δώθε

1 σχόλιο: