Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν 3 νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά από 1 έως και 4 μονάδες έναντι της ΝΔ δείχνουν 3 νέες δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και στις τρεις δημοσκοπήσεις δεν δείχνει να αλλάζει ο αριθμός αλλά και τα κόμματα στην βουλή σε σχέση με το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου ωστόσο όμως οι αλλαγές έρχονται στον συσχετισμό των κομμάτων καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έστω και οριακά δείχνει να περνά στην πρώτη θέση εξασφαλίζοντας και το μπόνους των 50 εδρών παρά την μικρή άνοδο της ΝΔ. Μόνο σε μία δημοσκόπηση οριακά δείχνει να εξασφαλίζει την είσοδό του και ένα 8ο κόμμα που είναι η Δημιουργία ξανά του Θάνου Τζίμερου.

Πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των τριών ερευνών έχουν ως εξής:..


Δημοσκόπηση Public Issue:
Οκτακομματική Βουλή προκύπτει μετά από δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της "Καθημερινής της Κυριακής", τα αποτελέσματα της οποίας φέρνουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 28%, δεύτερη τη ΝΔ με 24% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 15%.
Από τα μικρά κόμματα μπαίνει στη Βουλή μόνο το κόμμα "Δημιουργία Ξανά" του Θάνου Τζήμερου με 3%.
Αναλυτικά τα ποσοστά:
ΣΥΡΙΖΑ 28%
Νέα Δημοκρατία 24%
ΠΑΣΟΚ 15%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 8%
ΔΗΜΑΡ 7%
ΚΚΕ 5%
Χρυσή Αυγή 4,5
Δημιουργία Ξανά 3%

Δημοσκόπηση Metron Analysis

Οι πρώτες μετεκλογικές έρευνες δείχνουν ότι η ρευστοποίηση των συσχετισμών του μεταπολιτευτικού συστήματος θα συνεχιστεί και η επερχόμενη κάλπη θα αναδείξει νέους συσχετισμούς. Η δημοσκόπηση της
Metron Alalysis δεν δείχνουν να αλλάζει ο αριθμός αλλά και τα κόμματα στην βουλή σε σχέση με το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου ωστόσο όμως οι αλλαγές έρχονται στον συσχετισμό των κομμάτων καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έστω και οριακά δείχνει να περνά στην πρώτη θέση εξασφαλίζοντας και το μπόνους των 50 εδρών παρά την μικρή άνοδο της ΝΔ.



Αναλυτικά τα ποσοστά:
ΣΥΡΙΖΑ 20.8%
Ν.Δ 19.7%
ΠΑΣΟΚ 14.4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 6.5%
ΚΚΕ 4.8%
Χρυσή Αυγή 4%
ΔΗΜΑΡ 5.2%
ΛΑΟΣ 1.5%
Δημιουργία Ξανά 2.3%
Άλλο 3.6%
Άκυρο-Λευκό 1%
Δεν θα ψηφίσω 4.6%
Δεν έχω αποφασίσει 9%
Δεν απαντώ 2.5%

Όσον αφορά τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό: και εδώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει οριακά κεφάλι περνώντας στην πρώτη θέση. Πιο συγκεκριμένα:
Τσίπρας 17%, Σαμαράς 16%, Βενιζέλος 12%, Κουβέλης 4%, Καμμένος 3%, Παπαρήγα 2%, Μιχαλολιάκος 2%, Άλλος 5%, Κανένας 27%, Δεν απαντώ 12%


Δημοσκόπηση Rass
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην τρίτη δημοσκόπηση της RASS με την ΝΔ να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την έρευνα δείχνει να συρικνόνεται ακόμα περισσότερο από το ιστορικά χαμηλό ποσοστό της 6ης Μαΐου.
Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:
ΣΥΡΙΖΑ 21,7%
ΝΔ 20,2%
ΠΑΣΟΚ 11,7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%
ΚΚΕ 5,5%
Δημοκρατική Αριστερά 6,2%
Χρυσή Αυγή 3,7%
Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%
Δημιουργία Ξανά 2%
ΛΑΟΣ 1,9%
Οικολόγοι-Πράσινοι 1,3%



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου