Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Α. Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά το λαό


Κάλεσμα στον λαό να αναδείξει ισχυρό το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, ώστε το λαϊκό κίνημα να παρέμβει εναντίον όλων των νόμων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, απηύθυνε η γγ της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Περισσό, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης.
Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις και άσκησε κριτική τόσο προς τη δεξιά και το μέτωπο της κεντροδεξιάς, όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι...

...ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. «Το δυνατό ΚΚΕ θα είναι σημαντική δύναμη απέναντι π.χ. σε μια κεντροδεξιά κυβέρνηση που για να νικήσει προχωρά σε μια αντικομμουνιστική υστερία, αλλά απέναντι και σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συμμάχων, που εξαπατά τον λαό, γιατί αυτά που ισχυρίζεται ότι θα κάνει, δεν θα τα κάνει».

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι το ΚΚΕ άμεσα μετά τις εκλογές και μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση όλων των όρων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.
Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση εκτίμησε ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ, ή όποιο άλλο κόμμα, φέρει τέτοια πρόταση νόμου που όμως θα διασφαλίζει την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης και δεν θα έχει «ήξεις-αφήξεις», «δεν έχουμε αντίρρηση να το ψηφίσουμε».

Ωστόσο, εκτίμησε ότι «από χέρι» δεν θα το ψηφίσει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και συνεπώς, θα πρέπει το ΚΚΕ να είναι δυνατό μέσα σε μια Βουλή «κατακερματισμένη» και να πετυχαίνει «έστω και ευκαιριακά και σε άλλα ζητήματα, μια πλειοψηφία». Πάντως, εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φέρει τέτοια πρόταση νόμου.
Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «δύναμη στο ΚΚΕ σηματοδοτεί τη δυνατότητα ο λαός να νικήσει» και σημείωσε ότι «κάθε άλλη εκδοχή απομακρύνει τον λαό από έναν τέτοιο σκοπό».

Προς αυτόν το σκοπό, ενόψει της νέας κάλπης, η κ. Παπαρήγα απευθύνθηκε στους εργάτες και τους εργαζόμενους, σε αυτούς που αισθάνονται αριστεροί, ριζοσπάστες και προοδευτικοί, στους ανθρώπους που έχουν πολιτική πείρα ανεξάρτητα από το εάν ψήφισαν το ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές, σε αυτούς που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας «ελκυστικό» το ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρξει μια κυβέρνηση αριστεράς, σε αυτούς που ψήφισαν άλλα κόμματα, αυτούς που αισθάνονται αριστεροί, ριζοσπάστες, προοδευτικοί.
Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι ο λαός έχει ανάγκη μιας κυβέρνησης που, μεταξύ άλλων, θα τον απαλλάξει από τις δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που θα κάνει τον λαό αφεντικό στον πλούτο που του ανήκει, που θα σχεδιάσει την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, θα βασίζεται στον λαϊκό έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω, που θα επιδιώκει οικονομική συνεργασία με άλλες χώρες, ώστε να υπηρετείται αμοιβαία το συμφέρον των λαών.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι αυτό που λέει ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ στον λαό είναι: «Κάτσε καλά και περίμενε να αλλάξει η στρατηγική της ΕΕ» για να υποστηρίξει ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει, καθώς η ΕΕ έχει συγκεκριμένο ταξικό χαρακτήρα, ο οποίος «δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν αλλάξει η κατάσταση σε κάθε κράτος- μέλος.
Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι η κεντροδεξιά «εκφοβίζει», ο ΣΥΡΙΖΑ «εφησυχάζει και εξαπατά» τον λαό «και εμείς δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στην εξαπάτηση».
Σημείωσε δε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί με αντάλλαγμα κάποια υπουργεία, να εξαπατήσει τον λαό, κάτι που, όπως είπε, θα αφόπλιζε και το λαϊκό κίνημα.

Για το εάν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας, η κ. Παπαρήγα σημείωσε ότι «με τη ΝΔ μας χωρίζει χάος» και πως με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους «συμμάχους του» χωρίζει το ΚΚΕ κάτι πολύ ουσιαστικό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτική ρήξης και ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων και απεμπλοκής από τις δεσμεύσεις της ΕΕ.
Επιπλέον, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «πρέπει να τσακίσουμε και να τσαλακώσουμε με επιχειρήματα τον αντικομμουνισμό της ΝΔ» και, από την άλλη, «τον απειλητικό εκβιασμό του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι θα κάνουμε κυβέρνηση με ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ γιατί όταν δουν τα ποσοστά τους, θα αναγκαστούν να συμβιβαστούν».
Επισήμανε δε ότι το ΚΚΕ δεν σκέφτηκε ποτέ να υποχρεώσει σε συνεργασία τον ΣΥΡΙΖΑ όταν εκείνος είχε πολύ κατώτερα ποσοστά.

«Αυτό δείχνει ότι θέλει να έχει ελεύθερα τα χέρια για να χρησιμοποιεί το άλλοθι του ΚΚΕ απέναντι στον λαό» συμπλήρωσε.
«Το ΚΚΕ ούτε εκβιάζεται, ούτε καταθέτει τα όπλα, ούτε μπαίνει στο τσεπάκι του καθενός» είπε η κ. Παπαρήγα.
Ακόμη, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πλασάρεται ως πρωταγωνιστής για την αντιμετώπιση της κεντροδεξιάς, κάτι που, όπως υποστήριξε, δεν μπορεί να φέρει εις πέρας.
Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επέμεινε στη θέση της για κατάθεση της διερευνητικής εντολής εφόσον τη λάμβανε και προσέθεσε ότι «αυτοί που τις πήραν είτε ήθελαν τη συνεργασία γιατί δεν είχαν διαφορές μεταξύ τους, είτε ήθελαν να αξιοποιήσουν το τριήμερο για να κάνουν προεκλογική εκστρατεία».

Πηγή  express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου