Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

«Πλούσιοι εναντίον φτωχών, μέρος 2ο»



Γερμανία-Ιταλία στις 21:45 (ΕΤ1)

Δύο ποδοσφαιρικές δυνάμεις, αλλά μόνο ένα εισιτήριο… Γερμανία και Ιταλία αναμετρώνται απόψε (21:45, ΕΤ1) στη Βαρσοβία με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Euro 2012, όπου ήδη από χθες βράδυ περιμένει η Ισπανία.

Τα «πάντσερ» θέλουν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί και τις προβλέψεις των περισσοτέρων για τελικό με τους «φούριας ρόχας». Σύμμαχός τους η εξαιρετική τους φόρμα, καθώς μετρούν 15 συνεχείς νίκες σε επίσημα ματς, «κλέβοντας» το ρεκόρ από τους Ίβηρες. ...


Την ίδια ώρα, ωστόσο, η «νασιονάλμανσαφτ» δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει την Ιταλία σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ή Παγκοσμίου Κυπέλλου στα επτά προηγούμενα ραντεβού τους.

Η Ιταλία θέλει να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ. Υπό τον Τσέζαρε Πραντέλι είναι αήττητη, μετρώντας εννέα νίκες και πέντε ισοπαλίες, αλλά την ίδια ώρα οι «ατζούρι» έχουν κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία επτά παιχνίδια τους στην κανονική του διάρκεια.

Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Μάτζιο, αλλά επανέρχεται καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο Μότα και διεκδικεί τη δεύτερη θέση στα χαφ από τον Μοντολίβο. Οι Ντε Ρόσι, Κιελίνι και Αμπάτε, που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών, τα ξεπέρασαν και θα είναι διαθέσιμοι.

Κλειστά χαρτιά κρατάει ο Γιόακιμ Λεβ για τους δικούς του αρχικούς 11.

Πιθανές συνθέσεις:

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Λαμ, Μπόατενγκ ή Μπέντερ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Ποντόλσκι ή Σούρλε, Μίλερ ή Ρόις, Γκόμεζ ή Κλόζε.

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Αμπάτε, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο, Πίρλο, Μοντολίβο ή Μότα, Μπαλοτέλι, Κασάνο.

«Πόλεμος» δημοσιευμάτων

Όπως περίπου συνέβη και πριν από την αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Γερμανία, το κλίμα μεταξύ των δύο «μονομάχων» είναι ήδη τεταμένο και σε αυτό φρόντισαν να βάλουν το... χεράκι τους τα δημοσιεύματα τόσο στο γερμανικό όσο και στον ιταλικό Τύπο.

Αυτή τη φορά, ο «Δαυίδ» είναι η Ιταλία, άλλη μια χώρα του ευρωπαϊκού Νότου που έχει πληγεί οικονομικά από την κρίση, απέναντι στην πανίσχυρη Γερμανία.

«Το ματς Ιταλία-Γερμανία, στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, αποκτά τεράστια συμβολική σημασία, όπως συνέβη και με την Εθνική της Ελλάδας» σημειώνουν οι παρατηρητές στη Ρώμη.

«Στο ποδοσφαιρικό πεδίο υπάρχει η προοπτική απόκτησης του ευρωπαϊκού τρόπαιου, στο πολιτικό, η αναγκαιότητα να σωθεί το ευρώ, έστω και αν έχει γίνει σαφές ότι η Γερμανία, στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται να επιμείνει, και πάλι, στη γραμμή της απόλυτης λιτότητας» αναφέρει ο δικτυακός τόπος Liberoquotidiuano.it

«Τα στοιχήματα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ευνοούν την σκουάντρα ατζούρα» τονίζει η δημόσια ραδιοφωνία της Ιταλίας, Rai, προσθέτοντας ότι οι φίλαθλοι στη Ρώμη θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το μεγάλο ημιτελικό σε γιγαντοοθόνη στην Piazza del Popolo.

Για «ραντεβού με την Ιστορία» κάνει λόγο το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ιταλίας, Ansa. «Η Γερμανία μπορεί να αρχίσει να τρέμει. Οι "ατζούρι" και οι Γερμανοί συναντήθηκαν, συνολικά, 30 φορές, σε απευθείας ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Ο απολογισμός κάνει λόγο για 14 ιταλικές νίκες, εννέα ισοπαλίες και επτά γερμανικές επιτυχίες» προσθέτει το ιταλικό πρακτορείο.

«Θα συναντήσουμε τους Γερμανούς χωρίς εθνικιστικούς ρεβανσισμούς, ξέροντας, όμως, καλά πόσο αξίζουμε, διότι, στην ευρωπαϊκή μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ιταλία μπορεί να υπερισχύσει και εκτός γηπέδου» αναφέρει η Corriere della Serra.

«Η Bild περνά στις απειλές» τονίζει η «La Repubblica» και προβάλλει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, που είχε τον τίτλο: «Έφτασε η ώρα για το οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους Ιταλούς».

Εν τω μεταξύ, μετά την Ελλάδα, ο κατάσκοπος της «Bild» ξαναχτυπά. Αυτήν τη φορά, στο στόχαστρό του είναι η Εθνική ομάδα της Ιταλίας.

«Μένουν σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, το ‘Sofitel Victoria’, στο κέντρο της Βαρσοβίας. Εκεί υπάρχουν έξι άνδρες ασφάλεια. Τους πέρασα πολύ εύκολα» γράφει ο κατάσκοπος της γερμανικής εφημερίδας και σχολιάζει: «Αν και απόψε οι Ιταλοί αμυνθούν έτσι απέναντι στα παιδιά του ‘Γιόγκι’, θα είναι παιχνιδάκι για τη Γερμανία».

Και συνεχίζει: «Ο τύπος στη ρεσεψιόν θέλει να μάθει αν είμαι εκεί για το παιχνίδι. Έξυπνη ερώτηση. Εγώ απαντώ: ‘Ποιος παίζει;’. Μου λέει ‘η Ιταλία με τη Γερμανία’. Του λέω ‘ίσως το δω στην τηλεόραση’. Παίρνω δωμάτιο για 387 ευρώ τη βραδιά, τέσσερις φορές πιο ακριβό από το ξενοδοχείο των Ελλήνων. Άλλωστε είμαστε στα ημιτελικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου