Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Δήλωση Γιώργου Καρασμάνη για την παράδοση στην κυκλοφορία του οδικού τμήματος Άγρα – Βρυττά


Ως έργο εξαιρετικά σημαντικό, όχι μόνο για το νομό μας αλλά συνολικά και για την Κεντρική Μακεδονία, χαρακτήρισε ο Γιώργος Καρασμάνης την ολοκλήρωση ενός μεγάλου τμήματος του δρόμου Άγρα – Βρυττά που αποτελεί τμήμα του μεγάλου οδικού άξονα Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά-Έδεσσα-όρια νομού.
Ο Γιώργος Καρασμάνης οποίος παρέστη στα εγκαίνια, αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση διότι για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου είχε προσπαθήσει και πετύχει την ένταξη του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2007, ως επιλεγμένο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 12,5 εκατ. Ευρώ (11 εκατ. Ευρώ εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, 1,5 εκατ. Ευρώ για απαλλοτριώσεις και μετατόπιση δικτύων)...

Το έργο δημοπρατήθηκε το 2008 και θα είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι γνωστές γραφειοκρατικές διαδικασίες και προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας. Αυτή είναι η αιτία που το έργο ξεκίνησε με καθυστέρηση τον Σεπτέμβριο του 2009.
Οι προσπάθειες του βουλευτή επικεντρώνονται στα υπόλοιπα τμήματα του μεγάλου οδικού άξονα:  να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που αφορούν το τμήμα Χαλκηδόνα – Γιαννιτσά (παράκαμψη Χαλκηδόνας – παράκαμψη Γιαννιτσών) που καθυστερούν  αδικαιολόγητα επί δύο χρόνια, παρά την εξασφάλιση της πίστωσης των 120 εκατ. Ευρώ, καθώς επίσης για το τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα να εκδοθούν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και στη συνέχεια να εκδοθούν οι σχετικές εγκριτικές αποφάσεις.
Ο Γιώργος Καρασμάνης διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα, με την ίδια δυναμική και την ίδια αποτελεσματικότητα, θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά όλες τις ενέργειες που έχουν τελικό στόχο την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλης πνοής έργου για το νομό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου