Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η παιδική θεατρική παράσταση «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΩΕ»


Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας σε συνεργασία με την «Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης» παρουσιάζουν την Τετάρτη 27 Ιουνίου και ώρα: 9.00 μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, την παιδική θεατρική παράσταση «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΩΕ», της  Ξένιας Κλογεροπούλου και του Θωμά Μασχόπουλου.
Κάτω από αντίξοες συνθήκες κλεισμένοι στην κιβωτό μαζί με άγρια και ήμερα ζώα, το ταξίδι της οικογένειας Νώε ξεκινά με άγνωστο προορισμό...

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού οι χαρακτήρες του έργου ξεδιπλώνονται, συγκρούονται μεταξύ τους και κατόπιν φιλιώνουν, απογοητεύονται αλλά συνεχίζουν να ελπίζουν, χαίρονται, πονάνε, ανακαλύπτουν τις δυνάμεις τους αλλά και τις αδυναμίες τους, αναρωτιούνται τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής, τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και τα ζώα, τη σχέση των ανθρώπων μεταξύ τους, μικρών και μεγάλων, νέων και γέρων και τελικά μαθαίνουν να αποδέχονται ο ένας τον άλλον και να συμβιώνουν.
Και όπως σε κάθε μας ταξίδι όταν αυτό φτάνει στο τέλος του, θυμόμαστε με νοσταλγία όλα όσα περάσαμε και τα καλά και τα άσχημα και ετοιμαζόμαστε πιο δυνατοί και έμπειροι για το επόμενο…

Τι κάνουν τρεις γενιές και πολλά-πολλά ζώα κλεισμένα σε μια κιβωτό, ενώ έξω γίνεται κατακλυσμός; Συνεχίζουν τη ζωή... κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Η γνωστή ιστορία της κιβωτού του Νώε εκ των έσω και κάτω από το μεγεθυντικό φακό του θεάτρου είναι τελικά η ιστορία της ζωής και της εξέλιξης. Η οικογένεια Νώε, είναι δική μας οικογένεια και η ιστορία της ταυτίζεται με αυτήν της ανθρωπότητας.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δονσούζη Σεβαστή, Κλωντήρας Νικόλας, Λιάσιος Γιώργος, Μαλακόζη Ανδρονίκη, Σιδερίδης Τριαντάφυλλος, Σπαθοπούλου Μαρία, Τσιούκας Αλέξανδρος, Χαριτίδου Αναστασία.
Κατερίνα Παπαγεωργίου (σκηνογραφία-ενδυματολογία), Πέπη Κέη (βοηθός σκηνοθέτη), Κώστας Πασχαλίδης - Τάσος Κελεμίδης (κατασκευή σκηνικών).
 Τιμή Εισιτηρίου: 8,00 €.
  Πληροφορίες στο τηλ: 23820-84381.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου