Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα Δημάρχου Σκύδρας Γιώργου Χοΐδη για την 28η Οκτωβρίου 1940



Ο εβδομηκοστός δεύτερος επετειακός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 βρίσκει τη χώρα μας και τους πολίτες της σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, όπως και τότε.
            Ο Ελληνισμός της εποχής εκείνης, κόντρα στα προγνωστικά και στις προβλέψεις, αντιτάχθηκε με σθένος και αυτοθυσία στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των δυνάμεων του Άξονα.
            Και σήμερα, δυστυχώς, ο ελληνισμός υφίσταται τον κίνδυνο του περιορισμού της εθνικής του κυριαρχίας, της ηθικής εξόντωσης, της διάλυσης του κοινωνικού και οικονομικού του ιστού.
            Λάθος χειρισμοί, ατολμίες, ανακολουθίες και εκφυλισμοί οδήγησαν τη χώρα στην τωρινή κατάσταση της ανέχειας, της απαξίωσης και του διασυρμού...

            Τώρα λοιπόν, επικαιροποιώντας το συμβολισμό και τα ιδεώδη του ΄40 χρειάζεται, χωρίς αβελτηρία και ηττοπάθεια, ν΄ανασυνταχθούν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου. Απαιτείται μια νέα εθνική, κοινωνική συμφωνία και συμπαράταξη που θα θέσει στην άκρη τον ατομικισμό, την αρχομανία, τον ωχαδερφισμό, την αγυρτεία, την ασυδοσία και θ΄ αγωνιστεί με γνώμονα το σεβασμό στον άνθρωπο και στις κοινωνικές αξίες.
            Η ιστορία, λένε, πως επαναλαμβάνεται.
            Ιδού, λοιπόν, για εμάς τους Έλληνες “πεδίο δόξης λαμπρόν “ ώστε τηρουμένων των αναλογιών ν΄ αποδείξουμε ότι με ομοψυχία, οργάνωση, σύνεση, δικαιοσύνη κι αποτελεσματικότητα μπορούμε να οδηγήσουμε τη χώρα μπροστά και να καταστήσουμε τους πολίτες της πατρίδας μας εθνικά και ιστορικά υπερήφανους και δικαιωμένους.

                                                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

                                                                                         ΧΟΪΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου