Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Καρασμάνης: “Άμεση λύση στην εκταμίευση των εγκεκριμένων δανείων της ΑΤΕ LISING στους αγρότες για φωτοβολταϊκά”



Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων, έθεσε υπόψη των αρμοδίων Υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με το πάγωμα των εγκεκριμένων δανείων των αγροτών από την ΑΤΕ Lising για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, έπειτα από τη συγχώνευση της ΑΤΕ με την Τράπεζα Πειραιώς.
Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι οι εκατοντάδες αυτοί αγρότες ( πολλοί εκ των οποίων είναι κάτοικοι του Ν. Πέλλας ) έχουν περιέλθει πλέον σε απόγνωση, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή ΑΤΕ Leasing έχει τεθεί υπό εκκαθάριση και αδυνατεί ν’ ανταποκριθεί στη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων δανείων που η ίδια στο πρόσφατο παρελθόν ενέκρινε...
Οι ενδιαφερόμενοι όμως αγρότες, οι οποίοι βεβαίως δεν ήταν δυνατό να είχαν προβλέψει την αρνητική αυτή εξέλιξη, προχώρησαν ήδη στην καταβολή των εγγυητικών επιστολών και των δαπανών σύνδεσης στη ΔΕΗ.
Οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς, μη έχοντας ιδίους πόρους, κατέβαλαν τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά στη ΔΕΗ ( προκειμένου μάλιστα να προλάβουν τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την κατασκευή των φωτοβολταϊκών ), δανειζόμενοι χρήματα από τις ίδιες τις κατασκευαστικές εταιρείες, αφού είχαν ως δεδομένο ότι τα εγκεκριμένα δάνειά τους θα εκταμιευτούν.
Για τους λόγους αυτούς ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν άμεσα σε εξεύρεση λύσης, προκειμένου και η εκταμίευση των χρημάτων από τα συγκεκριμένα δάνεια να πραγματοποιηθεί, αλλά και να δοθεί παράταση για ένα εύλογο χρονικό διάστημα της καταληκτικής ημερομηνίας που έχει θέσει η ΔΕΗ για να θεωρηθεί εμπρόθεσμη η κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάρκων. Σε διαφορετική περίπτωση ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε από τους Υπουργούς να εγγυηθούν ότι θα μεριμνήσουν ώστε να επιστραφούν στους αγρότες που δεν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν την επένδυσή τους τα ποσά που έχουν ήδη καταβάλει στη ΔΕΗ για εγγυητικές επιστολές και δαπάνες σύνδεσης.

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟ ΧΑΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΕ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Ή ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
    ΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙ ΑΟΡΑΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΩΣΤΕ ΑΚΟΠΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ. ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΚΛΑΒΩΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΙ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΕΠΙΤΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή