Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ποια είναι τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες



Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να «κλειδώσει» η απόφαση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι αναγκάζονται να κλείσουν τα καταστήματα τους.Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει ζητήσει το θέμα να ρυθμιστεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους και από τα έως τώρα τώρα στοιχεία φαίνεται πως για να μπορέσει κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας να λάβει το επίδομα θα πρέπει να πληρεί τα παρακάτω κριτήρια:
Ελάχιστος χρόνος πληρωμής εισφορών στον ΟΑΕΕ τα τρία έτη

Να έχει εξοφλήσει ολοσχερώς τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές
Ο δικαιούχος θα πρέπει να μην εργάζεται και να μην λαμβάνει σύνταξη
Θα πρέπει να μένει μόνιμα στην Ελλάδα
Η διακοπή του επαγγέλματος θα πρέπει να έχει γίνει δύο ή τρεις μήνες πριν τη λήψη του βοηθήματος
Παράλληλα το ποσό που θα χορηγείται θα εξαρτάται από τα έτη ασφάλισης και όπως όλα δείχνουν θα κυμαίνεται από180 έως 360 ευρώ. Μάλιστα και η διάρκεια καταβολής του θα εξαρτάται επίσης από τα έτη ασφάλισης και θα φτάνει μέχρι και τους 12 μήνες.
Αρχικά αναμένεται να καλυφθούν μόνο οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ αναζητείται τρόπος προκειμένου να καλυφθούν σε επόμενη φάση και οι ανεξάρτητα απασχολούμενοι, οι οποίοι ωστόσο ασφαλίζονται με βάση την επαγγελματική ιδιότητα.


1 σχόλιο:

  1. Εχουν καταλαβει τι σημαινει το επιδομα ανεργίας; Εχουν καταλάβει ότι κλείνω το μαγαζί μου γιατί δεν βγαινουν πια ούτε τα έξοδα και μέσα σ'αυτά είναι πρώτες και καλύτερες οι εισφορές στον ΟΑΕΕ! Είναι δυνατόν να κλείσω το μαγαζί που με κόπους έστησα,να βγάζω εδώ και3 χρόνια ίσα ίσα για το ενοίκιο, το νερό και τη ΔΕΗ περιμένοντας να έρθουν καλύτερες μέρες και τρώγοντας απ'το φαγητό των γονιών μου που είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ!!! Κι εσείς κύριοι με τις γραβάτες να υπερηφανευόσαστε ότι θα δώσετε επίδομα ανεργίας και στους ελ.επαγγελματίες (γύρω στα 250 ευρώ!!!)αλλά....αλλά...αλλά με τη βασική προϋπόθεση να μην οφείλει στον ΟΑΕΕ ΚΑΜΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ!!!! Είναι δυνατόν; Ζείτε εκτός πραγματικότητας; Αν είχα κύριοι να δίνω 450 περίπου ευρώ το μήνα για την εισφορά μου στον ΟΑΕΕ δεν θα το'κλεινα το μαγαζί!!!! Πάρτε το χαμπάρι,εεεεε!!!! Ρίξτε μια ματια πόσα δις οφείλουν οι μαγαζάτορες στον ΟΑΕΕ!! Είναι απατεώνες όλοι; Ετσι λέτε; Είστε βαθιά νυχτωμένοι.Γι'αυτό λοιπόν μην κορδώνεστε ότι καθιερώσατε το επίδομα ανεργίας (250 ευρώ περίπου) και για τους ελ. επαγγελματίες γιατί ΤΕΛΙΚΑ θα το πάρουν ελάχιστοι ή και κανένας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή