Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Σκληραίνει η κόντρα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι οι βασικοί υποψήφιοι διάδοχοι του Παναγιώτη Ψωμιάδη στην ηγεσία της Περιφέρειας και της περιφερειακής παράταξης της διοίκησης «Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία».
Υποψήφιος θα είναι, όπως δήλωσε επισήμως, και ο Θεοχάρης Αποστολίδης, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι αύριο το μεσημέρι, όταν θα συνεδριάσει η 50μελής ομάδα της «Δύναμης για την Κεντρική Μακεδονία», να ανακύψουν κι άλλες υποψηφιότητες…

Ουσιαστικά πάντως, μετά και την απόσυρση της υποψηφιότητας του Γιώργου Τσαμασλή, που τάχθηκε στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα, οι μονομάχοι θα είναι δύο κι αυτοί, εφόσον δεν αλλάξει στις ώρες που απομένουν κάτι σε σχέση με την υποψηφιότητα του Διονύση Ψωμιάδη.
Αυτό που προσπαθούσαν τις λίγες ώρες που μεσολάβησαν από την οριστική έκπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη από το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας όλοι στην πλειοψηφούσα παράταξη της Περιφέρειας, δηλαδή να μείνει ενωμένη, υπάρχει κίνδυνος να μείνει απλώς μια πρόθεση.
Ήδη η πλευρά Ψωμιάδη και η πλευρά Τζιτζικώστα, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν την προτίμηση των 50 ψηφοφόρων έχουν ανταλλάξει (σε επίπεδο διαρροών) βαρύτατες κατηγορίες. Έτσι κι αλλιώς, οι σχέσεις των δυο στρατοπέδων ποτέ δεν ήταν οι καλύτερες. Επισήμως, η ΝΔ δεν έχει λάβει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου, παρότι αμφότεροι (ουσιαστικά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από τη μία και ο Απόστολος Τζιτζικώστας από την άλλη) διεκδικούν μέχρι την τελευταία στιγμή τη στήριξή της.
Πλέον και οι δυο πλευρές δηλώνουν αισιόδοξες για την τελική επικράτηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πυρά της πλευράς Ψωμιάδη γι’ ακόμη μια πλευρά στόχευσαν το Γιώργο Τσαμασλή, καθώς συνεργάτες του κ. Ψωμιάδη κατηγόρησαν τον πρώην στενό συνεργάτη του Παναγιώτη Ψωμιάδη ότι λειτούργησε με την υποψηφιότητά του σαν «λαγός» για τον κ. Τζιτζικώστα. Μάλιστα, σημειώνουν ότι μπήκε στη διαδικασία των ανταλλαγμάτων και πως έχει «καπαρώσει» θέση ισχυρού άνδρα στην Περιφέρεια εφόσον εκλεγεί ο νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.
Για «ανταλλάγματα», «συναλλαγές» και «υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα» κατηγορεί η πλευρά Τζιτζικώστα τους αντιπάλους της και σημειώνει ότι «μπορεί να υπάρξουν και λαγοί στην προσπάθεια της άλλης πλευράς να ανακόψει την επερχόμενη νίκη Τζιτζικώστα». Το περιβάλλον του αντιπεριφερειάρχη, όπως και ο ίδιος ο Γιώργος Τσαμασλής, αρνούνται ότι ο τελευταίος λειτούργησε ως προπομπός της υποψηφιότητας του κ. Τζιτζικώστα. Επίσης, θέτουν και ζητήματα εκκρεμοτήτων με τη Δικαιοσύνη και για τον κ. Διονύση Ψωμιάδη, αλλά και ζητήματα κομματικής προέλευσης…
Η συνεδρίαση της ομάδας έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου και πλέον θεωρείται πολύ πιθανό στη σκληρή μονομαχία να χρειαστούν τελικώς τρεις ψηφοφορίες μέχρι να βγει ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Στις πρώτες δύο ψηφοφορίες υπάρχει αποτέλεσμα μόνο αν κάποιος από τους υποψηφίους συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, ενώ στην τελευταία η πλειοψηφία που απαιτείται είναι σχετική, δηλαδή όποιος από εκείνους που θα φτάσουν εκεί συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους.
Πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι εκφράζουν την ευχή να μην τραυματιστεί ανεπανόρθωτα η παράταξη από την εκλογική διαδικασία, κάτι όμως που φαίνεται δύσκολο, όσο το κλίμα πολώνεται και πλησιάζει η εκλογή του διαδόχου του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου