Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

BBC: «Οι Έλληνες δεν πιστεύουν πια την κυβέρνηση Σαμαρά»



“Για την Ελλάδα της κρίσης, τα Μνημόνια, την κατάσταση που επικρατεί, τις νέες απαιτήσεις των δανειστών, τις εξαγγελίες της συγκυβέρνησης και τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού, κάνει λόγο σε ρεπορτάζ του το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, BBC. ”
 Για την Ελλάδα της κρίσης, τα Μνημόνια, την κατάσταση που επικρατεί, τις νέες απαιτήσεις των δανειστών, τις εξαγγελίες της συγκυβέρνησης και τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού, κάνει λόγο σε ρεπορτάζ του το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο, BBC.
Ο δημοσιογράφος του BBC, σε ένα οδοιπορικό του, τονίζει χαρακτηριστικά ότι η
δημοσιονομική προσαρμογή και το μνημονιακό πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζει η κυβέρνηση, έχει προκαλέσει τεράστιο κοινωνικό κόστος. «Εχουν περάσει 4 χρόνια από την έκρηξη της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας με αποτέλεσμα να δεχθεί πακέτα διάσωσης από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωζώνη με συνέπεια τις μεγάλες περικοπές στις δαπάνες. Ωστόσο, τα κακά νέα είναι ότι η προσαρμογή έχει τεράστιο κοινωνικό κόστος με μεγάλη αύξηση της ανεργίας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Mark Lowen.

Ο ανταποκριτής του βρετανικού καναλιού επισημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται στον έκτο συνεχή χρόνο ύφεσης, η ανεργία βρίσκεται στο 27,6% (η νεανική ανεργία βρίσκεται στο υπεδιπλάσιο), η χώρα έχει χάσει το 25% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος και η ανάπτυξη δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα. Παράλληλα, ο δημοσιογράφος υπενθυμίζει την άφιξη της τρόικα και την απαίτησή της για νέα πρόσθετα μέτρα λόγω του δημοσιονομικού κενού, με τον ελληνικό λαό να αντιδρά σε αυτή την κατάσταση.

Τέλος, το BBC, τονίζει χαρακτηριστικά ότι «Η κυβέρνηση λέει ότι θα υπάρξει μικρή ανάπτυξη το 2014, ύψους 0.6%, αλλά λίγοι στην Ελλάδα πιστεύουν πια τις εξαγγελίες της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου