Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Tίγκα στο πετρέλαιο τα Γιάννενα. Αγοράζουν οικόπεδα φιλέτα οι πονηροί!



Tην εικόνα μιας χώρας βουτηγμένης στα κοιτάσματα πετρελαίου της οποίας οι κάτοικοι θα ζουν σαν πασάδες στα Γιάννενα, στη Κρήτη και στα πέριξ του Πατραικού Κόλπου έδωσε ο Γιάννης Μανιάτης μιλώντας προχθές στη Βουλή. Ήδη διάφοροι λαμογιαρέοι που έχουν άκρες στον Μανιάτη πάνε και αγοράζουν οικόπεδα-φιλέτα στα Γιάννενα και στο Πατραικό Κόλπο-της Κρήτης τα αγοράζουν οι Γερμανοί.
Ιδού η εικόνα της Ελλάδας προσεχώς, διά στόματος του πετρελαιά Μανιάτη.
 Μετά από 15 χρόνια απραξίας αξιοποιούμε για όφελος του Ελληνικού λαού τα δώρα που μας
χάρισε η φύση και η γεωγραφία στον υπόγειο ορυκτό πλούτο.

Προωθούμε στη μισή θαλάσσια έκταση της χώρας, Ιόνιο και νότια της Κρήτης, έρευνες για την αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Τις επόμενες μέρες υπογράφουμε τις συμβάσεις παραχώρησης για τις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου και των Ιωαννίνων.

Από τις δύο αυτές συμβάσεις αναμένουμε δημόσια έσοδα της τάξης των 10 δις €, με το 25% να επενδύεται στις τοπικές κοινωνίες.

Νομοθετήσαμε το καλοκαίρι τη δημιουργία του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών, από τα δημόσια έσοδα Υδρογονανθράκων, για τη στήριξη και βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

2. Υλοποιούμε το Νότιο Ευρωπαϊκό διάδρομο μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κασπία προς την Ευρώπη.

Ο αγωγός ΤΑΡ, κορυφαίο έργο ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, προϋπολογισμού €2,5 δισ. που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, διασχίζει όλη την Βόρεια Ελλάδα και αναβαθμίζει το γεωπολιτικό μας ρόλο.

3. Εντάξαμε στα διευρωπαϊκά δίκτυα Ενέργειας, τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου μέσω Κρήτης προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ομοίως, εντάξαμε και το υποβρύχιο καλώδιο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από το Ισραήλ μέσω Κρήτης προς την Αττική ως τον βασικό συνδετήριο αγωγό ηλεκτρισμού μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Αναβαθμίζουμε την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Μανιάτης κατέληξε στην ομιλία του ότι «εμείς έχουμε την ευθύνη να οδηγήσουμε τη χώρα στο ξέφωτο της ανάκαμψης, της σταθερότητας, της προοπτικής και της ελπίδας. Κι αυτή η αποφασιστικότητα θα εκφραστεί με τον πιο καθαρό και αδιαμφισβήτητο τρόπο, με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της Ελλάδας να έχει στα δικά της χέρια την ευθύνη της μοίρας της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου