Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Κατασχέσεις λογαριασμών από την Εφορία ακόμη και για 100 ευρώΤην στιγμή που το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ξεπερνά τα 95,18 δισεκατομμύρια ευρώ η Εφορία προχωρά ακόμη και σε κατασχέσεις ύψους 100 ευρώ προκειμένου να εισπράξει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί.Ωστόσο στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχουν ρίξει το βάρος στο κυνήγι μεγάλων οφειλετών, όμως αποδεικνύεται τελικά ότι το κράτος περισσότερα εισπράττει από όσους χρωστούν χαμηλά
ποσά παρά από εκείνους που χρωστούν υπέρογκα ποσά καθώς περισσότεροι είτε έχουν πτωχεύσει τις επιχειρήσεις τους είτε φαίνονται φτωχοί.
Μόνο τον Μάιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή υπό κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, κατά 24.059.
Ουσιαστικά, όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας κάθε εργάσιμη μέρα του Μαΐου γίνονταν κατασχέσεις σε πάνω από 1.000 τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί έως το τέλος του έτους προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι των εσόδων.
Συνολικά ο αριθμός των οφειλών που βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχεται σε 930.160 ενώ ο αριθμός των οφειλών στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχεται σε 1.619.875.
Από την αρχή του 2017 έως τα τέλη Μαΐου έγιναν 91.104 κατασχέσεις.
Πάντως, κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν περιστατικά κατασχέσεων για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 50 - 100 ευρώ, και τόνισε: «Αν υπάρχει κάποια τέτοια κατάσχεση, τότε, σε αυτή την περίπτωση, ας έρθουν να το πούνε και σε εμάς και να το δούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου