Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Εγκαταλείπουν την Ελλάδα μια – μια!



Δυο ακόμα  εταιρείες φεύγουν από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης στην ιστοσελίδα του ανακοινώνει πως οι αεροπορικές εταιρίες Eurowings και Wizz Air, θα εκτελούν μέχρι νεοτέρας τα δρομολόγια από και προς Θεσσαλονίκη, μέσω του αεροδρομίου «Mέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας.
Για τον ακριβή προγραμματισμό των πτήσεων, αλλά και για τη μετάβαση τους από και προς την Καβάλα, οι επιβάτες πρέπει να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες ή τον
ταξιδιωτικό τους πράκτορα.
Η EasyJet έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι πτήσεις της με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιούνται μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας και της Καβάλας, τουλάχιστον έως και την 21η Δεκεμβρίου.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές στη Θεσσαλονίκη
Πολλές αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με το πτητικό τους πρόγραμμά στη Θεσσαλονίκη, αφού το αεροδρόμιο έχει κλείσει τον κεντρικό διάδρομο για έργα συντήρησης κι έχει τεθεί σε λειτουργία ο προσωρινός τροχόδρομος.
Το θέμα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο τροχόδρομος δεν διαθέτει σύστημα υποβοήθησης προσγείωσης αεροσκαφών (ILS), όπως ο κεντρικός διάδρομος, ενώ σε ημέρες με δύσκολες καιρικές συνθήκες και χαμηλή νέφωση είναι πιθανές οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.
Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: Είχαμε ειδοποιήσει τους πάντες
Από πλευράς της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, πάντως, υποστηρίζεται ότι οι αεροπορικές εταιρείες είχαν ειδοποιηθεί κι έχουν λάβει γνώση για τα έργα αναβάθμισης στον κεντρικό διάδρομο, παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί και εκτεταμένοι έλεγχοι στον προσωρινό τροχόδρομο, ενώ οι εργασίες για την ολοκλήρωση των έργων με ορίζοντα την 10η Μαρτίου 2018, πριν την έναρξη της θερινής σεζόν είναι εντατικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου