Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Απορρίφθηκε και η 2η ένσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών



Υπό κράτηση παραμένουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς απορρίφθηκε η ένσταση που κατατέθηκε κατά της απόφασης για διατήρηση της προφυλάκισής τους στις φυλακές Αδριανούπολης, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Τα επιχειρήματα των Τούρκων συνηγόρων των δύο στρατιωτικών δεν «έπεισαν», όπως φαίνεται, την τουρκική Δικαιοσύνη, η οποία δεν έκανε δεκτή την ένσταση και το αίτημα επανεξέτασης της αίτησης αποφυλάκισης υφ΄ όρων των δύο στελεχών του Στρατού Ξηράς, τα οποία την Παρασκευή θα δεχθούν την επίσκεψη των γονιών τους, που αγωνιούν για την εξέλιξη της υπόθεσης.


Το αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε δεκτό με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα, στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Το σκεπτικό της απόφασης 

Το σκεπτικό των δικαστών που έλαβαν την Τρίτη την απόφαση για συνέχιση της κράτησης των δύο Ελλήνων, στο πρώτο αίτημα αποφυλάκισής τους, έχει ως εξής:

«Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι, επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί.

»Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν, επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού. Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, τον τρόπο που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια, το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και ότι η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής, αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους».

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου