Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Γύρισε ταινία με 150 ευρώ


Τι και αν η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει κόκκινο. Αν πιστεύεις στον εαυτό σου και νομίζεις ότι έχεις κάποιο ταλέντο σκηνοθεσίας, τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να το δείξεις γυρίζοντας μία ταινία με το λιγότερο δυνατό κόσμος
Αυτό ίσως να σκέφτηκε και ένας Γαλλοαϊτινός στην Γαλλία ο 30χρονος Τζιν Καρενάρ και κατάφερε να γυρίσει ταινία με μόλις 150 ευρώ την οποία μάλιστα κατάφερε να προβάλει στις Κάνες και να την πουλήσει στο κανάλι «Arte». Όταν ρωτήθηκε που ακριβώς ξόδεψε το ποσό αυτό απάντησε γελώντας για την αγορά σμόκιν σε έναν ήρωα, χαρακτήρας όμως που τελικά κόπηκε. Σε άλλη ερώτηση για το πώς μπορεί να γυρίσει κανείς ταινία χωρίς κόστος η απάντησή του ήταν «κινούμασταν στην ταινία με την συγκοινωνία και ο καθένας έφερνε φαγητό από το σπίτι του».
Η ταινία αποτελείτε από 3 ιστορίες. Μια δασκάλα ερωτεύεται έναν ατίθασο μαθητή της. Μια άθεη κοπέλα ξυπνάει με πληγές στα χέρια που παραπέμπουν στη σταύρωση. Και μια φωτογράφος ενδίδει σε έναν άγνωστο στο μετρό.
Τίτλος της, «Donoma». Θα τη δούμε κι εμείς στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που ξεκινάει την Πέμπτη στο Γαλλικό Ινστιτούτο, το «Αττικόν» και το «Απόλλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου