Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Συλλογικές διαδικασίες στη "Δημοτική Ενότητα" ενόψει ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Πέλλας


Τη συλλογικότητα και τη δημοκρατική λειτουργία στην «Δημοτική Ενότητα» του δήμου Πέλλας κάνει πράξη ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Παπανικολάου, τηρώντας τις δεσμεύσεις του απέναντι στους δημότες. Με αφορμή την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού στις προσεχείς συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του νέου διευρυμένου δήμου, πραγματοποίησε συναντήσεις – συσκέψεις με τα μέλη του Συνδυασμού...

...στις έδρες των τοπικών Δημοτικών Ενοτήτων, στις οποίες συμμετείχαν και φίλοι της παράταξης.

Οι συσκέψεις ξεκίνησαν από το Νέο Μυλότοπο, όπου έγινε ευρεία συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δημοτικών συμβούλων και μελών των Τοπικών Συμβουλίων όλων των Δ.Δ. της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου.

Ακολούθησαν σύσκεψη στους Γαλατάδες για τα θέματα της Δημοτικής Ενότητας Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Πέλλα για τα αντίστοιχα θέματα που αφορούν στην Δημοτική Ενότητα Πέλλας και στην Κρύα Βρύση για τα ζητήματα της Δημοτικής Ενότητας Κρύας Βρύσης.

Στη διάρκεια των συναντήσεων έγινε ενημέρωση για την πορεία της εφαρμογής του Καλλικράτη και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα και κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούν την τοπική ανάπτυξη μέσα από την υλοποίηση έργων και δράσεων και με τη δημιουργία βασικών υποδομών ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Το σύνολο των παραπάνω θέσεων θα αποτελέσει τη βάση της ενιαίας πρότασης της Δημοτικής Ενότητας η οποία θα κατατεθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2011.

Στόχος και πάγια θέση του επικεφαλής και των μελών της παράταξης είναι μέσα από την παραπάνω πρόταση να επέλθει η ισόρροπη ανάπτυξη και η μείωση των ανισοτήτων μέσα στη γεωγραφική επικράτεια του δήμου Πέλλας τόσο σε επίπεδο βασικών υποδομών αλλά και σε επίπεδο κοινωνικών παροχών.

Αντίστοιχες ανοιχτές διαδικασίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν για όλα τα σημαντικά ζητήματα του δήμου, αφού όπως επισήμανε ο επικεφαλής της παράταξης πρώην δήμαρχος Γιαννιτσών Νίκος Παπανικολάου, θα ακολουθήσει με συνέπεια τις εξαγγελίες του για συλλογικές αποφάσεις και για συμμετοχή των μελών της παράταξης στη διαμόρφωση των θέσεων της εντός και εκτός Δημοτικού συμβουλίου.

Οι συσκέψεις ολοκληρώνονται στα Γιαννιτσά με την συμμετοχή των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου