Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κλειστοί οι δήμοι της Κεντρ. Μακεδονίας στις 30 Αυγούστου

Το συμβολικό κλείσιμο των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, στις 30 Αυγούστου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης αποφάσισαν κατ' αρχήν οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής.Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τα οικονομικά των δήμων, ενώ στις 29 Αυγούστου το δ.σ. της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με το πρωθυπουργό. Η κινητοποίηση θα επικαιροποιηθεί ανάλογα με τα αποτέλεσμα της συνάντησης.Στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων
Κεντρικής Μακεδονίας, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αποφασίστηκε ακόμη να επιδιωχθεί συνάντηση της ΚΕΔΕ της με πολιτικά κόμματα και την τρόικα και να γίνουν προσφυγές στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, στην ΕΕ, καθώς και στα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά των περικοπών.
O πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Κώστας Ασκούνης, υπογράμμισε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 29% θα είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της λειτουργίας των δήμων και την αδυναμία πληρωμής μισθών και άλλων υποχρεώσεων.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η αντίδραση δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα και ξεχωριστά από κάθε δήμο αλλά πρέπει να είναι συλλογική και δυναμική και να έχει πανελλαδικό χαρακτήρα.
                                           Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης
Η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που συνήλθε χθες Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενέκρινε με ευρυτάτη πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα.
Ενόψει του Εκτάκτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που συνέρχεται την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα, λόγω της ασφυκτικής κατάστασης στην οποία ήδη έχουν περιέλθει οι Δήμοι της χώρας μετά τις διαδοχικές περικοπές χρηματοδότησης και της πρόσφατης απόφασης της Κυβέρνησης για νέα περικοπή, τα αιρετά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας ζητούν:
Στη συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, που καθορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη, να εξεταστεί το ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο σήμερα λειτουργούν οι Δήμοι της χώρας και να απαιτήσουμε τη δέσμευσή του για τη μη συνέχιση των περικοπών χρηματοδότησης και την πλήρη απόδοση όλων των θεσμοθετημένων πόρων που έχουν παρακρατηθεί.
Να πραγματοποιηθούν συναντήσεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων της ελληνικής Βουλής προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως ο πολιτικός κόσμος της χώρας για τους κινδύνους που προκύπτουν για την ελληνική κοινωνία από τον περιορισμό των δραστηριοτήτων των Δήμων, που δυστυχώς έρχεται ως απόρροια του δραστικού περιορισμού στη χρηματοδότησή τους.
Να επιδιωχθεί συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τα στελέχη της Τρόικα, προκειμένου να επιδιωχθεί η πλήρης ενημέρωση τους για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές περικοπές της χρηματοδότησης αλλά και για τις πραγματικές δυνατότητες που έχουν οι Δήμοι της χώρας τόσο στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της ανακούφισης των ασθενεστέρων κοινωνικών ομάδων όσο και σε αυτόν της Ανάπτυξης και οικονομικής ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών.
Να ενταθεί άμεσα η ενημερωτική καμπάνια της ΚΕΔΕ (μέσα από εφημερίδες, Ραδιοτηλεοπτικά και Διαδικτυακά μέσα) ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες που είναι πάντα οι παραλήπτες κάθε δημοτικής δραστηριότητα.
Οι Δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας να παραμείνουν συμβολικά κλειστοί , ως κίνηση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη, ημέρα του εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Η κινητοποίηση θα επικαιροποιηθεί από το ΔΣ της ΚΕΔΕ, το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και ανάλογα με τα αποτελέσματά της.
Να καθοριστούν από το κυρίαρχο Σώμα της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης, που είναι το Συνέδριο της ΚΕΔΕ, οι συγκεκριμένες μορφές των δυναμικών κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα μετά το Συνέδριο.
Να κατατεθούν προσφυγές στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια, στα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς είναι σαφές ότι η εφαρμογή των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και εξυγίανσης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα προβλέπονται από τα Διεθνή Κείμενα, όπως η Ευρωπαϊκή Χάρτα της Τοπικής Αυτονομίας (ΕΧΤΑ).

6 σχόλια:

  1. Δεν νομιζω οτι στην αποφαση αυτη,να επαιξε ρολο η συντομη παρουσια του Σταμκου{στις 17.00 πηγε και στις 18.45 εφυγε}.Το στοματακι του παντως δεν το ανοιξε,σε αντιθεση με αλλους δημαρχους που ηταν φωτια και λαβα για τις περικοπες.Μαλλον θα τον πειραξε το γουρουνοπουλο που εφαγε το μεσημερι στην Κρυα Βρυση,παρεα με τον μεγαλοεργολαβο που προπηλακισε και απειλησε την μηχανικο της τεχνικης υπηρεσιας του δημου Πελλας.Στην παρεα ηταν φυσικα και η πρ.ξανθια,ο προεδρακος του και ορισμενα γλυφτρονια που κοιταζουν μηπως και τους ριξει κανενα κοκκαλακι να φανε και αυτοι.Ντροπη σας ρε,που σε τετοιους καιρους προκαλειτε τον κοσμο!!! Κλειστε καμμια λακουβα και καθαρειστε λιγο την πολη ρε ξεφτιλες που την θυμαστε μια φορα τον χρονο{οταν ερχεται η εκθεση}.Ουστ και παλι Ουστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άθλιοι τιποτενιοι συκοφάντες!Αποκαλυφθηκατε.Ευτυχώς για όλους μας,ο κόσμος σας έστειλε εκει που σας αξίζει...Στα σκουπίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποια γελοία τυχοδιωκτικά τυπάκια,απο την ημέρα που βγήκε ο Στάμκος δήμαρχος έχουν καταπιεί ένα τσουβάλι με πέτρες και δεν μπορούν ακόμη να χωνέψουν.Κάνουν κριτική και αντιπολίτευση με αερολογίες και ψέμματα.Μπλα μπλα μπλα νομίζουν κάτι θα μείνει.Δεν έχουν καταλάβει πως μόνο φασαρία κάνουν.Είχαν ποντάρει φαίνεται τα ρέστα τους (γιατί είναι και παιδιά του τζόγου)στην εκλογή άλλου δημάρχου αλλά τελικά δεν τους κάθησε.Που θα πάει όμως θα συνηθίσουν.Δύσκολα μεν γιατί βγήκαν απο τα νερά τους αλλά θα συνηθίσουν.Και μια συμβουλή;Ανοίξτε το στόμα σας στα δημ.συμβ αν τολμάτε και μη γράφετε μπούρ@@@ες στα Blogs.Τι έφαγε,ο δήμαρχος με ποιόν ,που,πότε..πολύ σοβαροί λόγοι να κάνετε αντιπολίτευση..Τόσο σοβαροί όσο και εσείς βέβαια.Και να ίσχυαν και όλα αυτά που γράφετε..Απο χιλιόμετρα ξεχωρίσει η διαφθορά και η σαπίλα σας και τολμάτε να ασχολείστε και με άλλους.Το ήθος σας μυρίζει...σαν άλλα μέρη του σώματος σας,ο κόσμος σας αποφεύγει λόγω μπόχας και εσείς δεν έχετε αντιληφθεί τίποτα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλεπω οτι οι "χαλβαδες" του Σταμκου,τολμησαν να απαντησουν στο σχολιο μου και μιας που μολις γυρισα απο τις διακοπες μου {σ.σ πηγα με δικα μου χρηματα και οχι με χρηματα εργολαβικα "η απο λογαριασμους που εισεπραξα και δεν απεδωσα στη εταιρια V.....n }θα τους απαντησω οτι ολοι γνωριζομαστε μεταξυ μας γιατι η κοινωνια ειναι μικρη,και την "ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ" δεν την ανεχεται πλεον.Δεν ξερω γιατι μου ζητατε να του κανω κριτικη στα δημ.συμβουλια,πραγμα που δυστυχως δεν εχω την δυνατοτητα,αλλα μιας και μου βαλατε την ιδεα σας υποσχομαι οτι στις επομενες εκλογες θα πολιτευτω και θα εκλεγω και τοτε θα μετρατε τα αχλαδια του σακκου σας λαμογακια-γλυφτρονια-παρασιτα της τοπικης κοινωνιας της Κρυας Βρυσης.Και επειδη ειμαι και παλαιοτερος απο σας,σας δινω τον λογο μου οτι θα πιεσω οσο μπορω αυτον που υπονοειτε στην υποτιθεμενη απαντηση πανικου σας,να ασχοληθει με τα εργακια {ΚΑΠΗ ΚΡ.ΒΡΥΣΗΣ,ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΡ.ΒΡΥΣΗΣ,ΓΗΠΕΔΟ 5Χ5 ΚΡ.ΒΡΥΣΗΣ,ΑΝΤ.ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΡ.ΒΡΥΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Β¨}και τοτε θα δω την μαγκια σας !!!. Ποιος ηταν ο εργολαβος στα ανωτερω εργα ??? Ποια κολτσινα-ουρα του εργολαβου {αποτυχημενη ευτυχως στις δημ.εκλογες}τρελλενεται,που οπως μου λενε ολοι παρακολουθει τα Δ.Σ,απο τον εξωστη και παρηγορει τον καθε πικραμενο ??? ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ Λ...ΓΙΑ.Απο σημερα και μπρος θα λογοδοτειτε για οτι κακο κανατε στον τοπο.Γιατι δεν τα φαγαμε μαζι και δεν ειμαστε ολοι ιδιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ Η ΚΥΡΙΑ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ 26-8-12 ΩΡΑ 10.38 ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟ ΠΑΡΑ ΑΜΑΚΑΔΟΡΟ ΟΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ LARGE ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΖΕΡΟΣ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ {ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ} ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΟΓΟ.ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΕΣΧΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΖΟΓΑΡΕΙ ΣΑΝ ΒΟΥΔΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ? ΜΟΚΟ ΡΕ ΚΟΠΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΦΤΥΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά ελεύθερα συνεχίστε....για να μάθουμε και μεις τίποτα εδώ στα Γιαννιτσά.Αααα να μη το ξεχάσω.Αυτή η λέσχη είναι κοντά σε ένα ανοιχτό παρκινγκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή