Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Οδηγίες για «λύσσα» από την Π.Ε.Πέλλας


Η Κτηνιατρική Υπηρεσία Π.Ε.Πέλλας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του προγράμματος επιτήρησης της Λύσσας [π.χ.κατόχους  κατοικίδιων σαρκοφάγων (στα οποία συμπεριλαμβάνονται γάτες, σκύλοι ποιμενικοί, κυνηγετικοί, φύλακες), Κυνηγετικούς Συλλόγους Πέλλας , Δασοφύλακες ,  Θηροφύλακες κ.λ.π} να εντείνουν τις προσπάθειες δημιουργίας βιολογικής φραγής κατά του Ιού της Λύσσας στην περιοχή της Π.Ε.Πέλλας και γενικότερα της χώρας.
    Ως εκ τούτου  :...

1.Οι κάτοχοι των παραπάνω κατοικίδιων  θηλαστικών θα πρέπει να προβούν άμεσα σε αντιλυσσικό εμβολιασμό των ζώων τους ,(ηλικίας άνω των τριών  μηνών ) να τηρούν Βιβλιάριο Υγείας για κάθε ζώο με την υπογραφή του Κτηνιάτρου και την ημερομηνία εμβολιασμού  και να φέρουν το βιβλιάριο  σε κάθε μετακίνηση του ζώου  (π.χ. κυνήγι , εκπαίδευση , περίπατο κ.λ.π.)
2.Οι κυνηγετικοί Σύλλογοι να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις απορρέουσες εκ του νόμου υποχρεώσεις περί σήμανσης , καταγραφής, εμβολιασμού κ.λ.π. των ζώων τους.
3.Οι Υπηρεσίες Δασοφυλακής και Θηροφυλακής να ελέγχουν αν οι κάτοχοι ζώων έχουν  εμβολιάσει κατά της Λύσσας  . Κυρίως , να περισυλλέγουν πτώματα νεκρών ζώων της άγριας πανίδας (  αλεπού , λύκος , τσακάλι , ασβός , νυχτερίδα κ.λ.π.) σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της εγκυκλίου η οποία τους έχει αποσταλεί , και να τα προσκομίσουν στους υπεύθυνους κτηνιάτρους του προγράμματος καλώντας στα τηλέφωνα 2381-3-51334 και 2381-3-51331 στο τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε.Πέλλας , στην Έδεσσα .
      Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή  σας για κάθε πληροφορία  ή απορία  προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος. 


                                                                                                                 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
                                                                                              ΑΓΡΟΤ. ΟΙΚΟΝ. & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
                                                                                                      ΤΜΗΜΑ  ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου