Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Αντ. Σαμαράς: Η δόση αναμένεται να εκταμιευθεί κανονικά



Η δόση του δανείου αναμένεται να εκταμιευτεί κανονικά, αφού λυθεί η διαφορά προσέγγισης μεταξύ Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο θέμα βιωσιμότητας του χρέους, τόνισε ο Αντ. Σαμαράς, σε δηλώσεις του αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο επαφών που είχε με ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.
Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι παλεύει, όχι μόνο για να πάρει η χώρα στο ακέραιο τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά και «για το παραπάνω», όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι επιστρέφει στην Ελλάδα «ακόμα πιο αισιόδοξος για την επόμενη μέρα»...

Κάνοντας μια αποτίμηση της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι αναγνωρίστηκαν πλήρως οι θυσίες της Ελλάδας και εξαλείφθηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες. «Ανακοινώθηκε επίσημα η επιμήκυνση, ενώ ξεπεράστηκε το θέμα του εξωτερικού λογαριασμού», συνέχισε, προσθέτοντας ότι απομένουν μόνο «ελάχιστες, τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες», που αφορούν την εκτέλεση των ήδη συμφωνημένων και θα κλείσουν οριστικά στις επόμενες μέρες.
Υπογράμμισε παράλληλα ότι στις σημερινές του συναντήσεις με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με ηγέτες από άλλες χώρες, η κυβέρνηση ενίσχυσε τις ελληνικές θέσεις για τα κονδύλια που θα πάρει η χώρα την επταετία 2014-2020. «Δίνουμε αγώνα για να αποφύγουμε όσο είναι δυνατό τις μεγάλες περικοπές που ετοιμάζονται για όλα τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης», τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τελικά η Ελλάδα θα πάρει «περισσότερα απ΄ όσα προγραμματιζόταν αρχικά».

Πηγή  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου