Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Γ.Καρασμάνης: Στη βουλή υπόμνημα Ελεύθερων Επαγγελματιών για ρύθμιση οφειλών προς ΟΑΕΕ



Ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας Υπόμνημα των Ελευθέρων Επαγγελματιών του Νομού, σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης και την τμηματική εξόφληση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΟΑΕΕ.
Όπως επισημαίνεται στο Υπόμνημα, η καταβολή των ιδιαίτερα υψηλών ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ έχει γίνει ο πιο απειλητικός εφιάλτης των ελευθέρων επαγγελματιών, την ώρα που ο τζίρος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους έχει πέσει κατακόρυφα.,,
Με δεδομένο λοιπόν τους πολύ χαμηλούς τζίρους και την μειωμένη καταναλωτική κίνηση, απαιτείται από την πλευρά της Πολιτείας η λήψη περαιτέρω μέτρων ( σε συνέχεια των ευεργετικών διατάξεων που θεσπίστηκαν με την ψήφιση του Ν. 4087/2012 ), προκειμένου να στηριχθούν ουσιαστικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε και οι θέσεις εργασίας να διατηρηθούν, αλλά και η αποπληρωμή των οφειλών των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ να μπορέσει να πραγματοποιηθεί.
Για το λόγο αυτό, ο Γιώργος Καρασμάνης  με την κοινοβουλευτική του αυτή παρέμβαση, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει υπόψη του τ’ αναφερόμενα στο κατατεθέν Υπόμνημα  και να προχωρήσει :
·        Είτε στην άμεση ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς  τις προσαυξήσεις ( τόκοι, επιβαρύνσεις )  και την καταβολή τους σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό δόσεων, ώστε το ποσό της δόσης να είναι χαμηλό και προσιτό στον ασφαλισμένο οφειλέτη. ( Επιπλέον, από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, πρέπει ν’ αφαιρεθούν οι κρατήσεις υπέρ υγείας, αφού ο ασφαλισμένος οφειλέτης είναι ουσιαστικά ανασφάλιστος και δεν μπορεί να κάνει χρήση του βιβλιαρίου υγείας ).
·        Είτε στην χορήγηση χαμηλότοκων δανείων μέσω Τραπεζών- αποκλειστικά υπέρ του ΟΑΕΕ- προκειμένου οι ασφαλισμένοι να εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή τους στον Οργανισμό και να  μπορούν   στη συνέχεια να  εξοφλήσουν το δάνειο σε πολλές χαμηλές δόσεις.
Ο Γιώργος Καρασμάνης επεσήμανε στον αρμόδιο Υπουργό ότι όποιο από τα παραπάνω δύο μέτρα κι αν εφαρμοστεί, μπορεί πραγματικά ν’ ανακουφίσει τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες και να τους δώσει τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις παλιές τους οφειλές προς τον ΟΑΕΕ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και ο Οργανισμός δεν θα στερηθεί εσόδων που είναι απαραίτητα προκειμένου να επιτελέσει το ρόλο του ( υγειονομική περίθαλψη, συνταξιοδότηση ), αλλά και οι ασφαλισμένοι θα νιώθουν έμπρακτα τη στήριξη από τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου