Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ερώτηση ΚΚΕ για απλήρωτους καθηγητές από πρόσθετη διδακτική στήριξη



Κατά τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010 δούλεψαν ως σχεδιαστές αξιολογητές στο θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) στα Λύκεια της Κέρκυρας περίπου 17 καθηγητές, πολύ περισσότεροι εργάστηκαν στην υπόλοιπη χώρα.
Μετά την πάροδο όμως 4 ετών, και χωρίς καμία ακόμα επίσημη ενημέρωση, δεν έχει καταβληθεί κανένα εκ των οφειλομένων ποσών στους καθηγητές αυτούς. Αντίθετα οι εκπαιδευτικοί που δίδαξαν στην ΠΔΣ έχουν πληρωθεί κανονικά...

Σε σχετικές ερωτήσεις των σχεδιαστών-αξιολογητών προς το Υπουργείο Παιδείας τους δίνεται από το αρμόδιο τμήμα προφορικά η απάντηση ότι η ηγεσία του Υπουργείου έχει ενημερωθεί και αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για την πληρωμή των εν λόγω ποσών. Όμως η απάντηση αυτή δίνεται μονότονα τους τελευταίους 24 μήνες. Επίσης από πολλές πηγές και κυρίως από καθηγητές που έχουν προσφύγει δικαστικά κατά του Υπουργείου διαφαίνεται η πιθανότητα διαγραφής των δεδουλευμένων μετά την πάροδο 2 ετών.
Παρά την αντίρρηση του Υπουργείου για λύση του θέματος αυτού, η ΠΔΣ συνεχίστηκε ακόμα και την περσινή χρονιά. Επίσης κατά το φετινό έτος 2012-2013 άρχισε η υλοποίηση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια με κονδύλια από το ΕΣΠΑ αυτή τη φορά, και με τις ίδιες δομές του Υπουργείου με την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα Λύκεια.
Σε Ερώτηση (2370/6-12-2011) βουλευτών του ΚΚΕ, η απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο (141135/π.ε./ΙΗ) ανέφερε ότι το Υπουργείο εξέταζε τις δυνατότητες επίλυσης του ζητήματος που αφορά στους Σχεδιαστές - Αξιολογητές για τις αποζημιώσεις των οποίων, το νομοθετικό πλαίσιο δημιουργούσε κώλυμα.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί (αυτό το διάστημα του ενός έτους από την προηγούμενη Ερώτησή μας), ώστε να μη διαγραφούν τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών και ποιες ενέργειες έχει κάνει ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για την πληρωμή τους και πότε προβλέπεται ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους καθηγητές αυτούς.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ
                                                                 Νίκος Μωραΐτης
                                                                Ελένη Γερασιμίδου
                                                                  Γιάννης Γκιόκας
                                                                Γιώργος Λαμπρούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου