Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Σε κατάσταση υψίστου συναγερμού η Βοστώνη (εικόνες)

Τις καταιγιστικές εξελίξεις πυροδότησε η δημοσίευση αργά χθες βράδυ από το FBI φωτογραφιών και βίντεο των δύο δραστών κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, ζητώντας από το κοινό να συνδράμει στον εντοπισμό τους.
Οι αρχές ταυτοποίησαν τους δράστες ως τον 26χρονο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, που σκοτώθηκε στη διάρκεια της νυχτερινής καταδίωξης, και τον καταζητούμενο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, δύο αδέλφια, Τσετσένους στην καταγωγή, που μετανάστευσαν πριν από μερικά χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες...

Νιώθοντας τον κλοιό να σφίγγει γύρω τους, οι δύο δράστες φαίνεται ότι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το κρησφύγετό τους κι έχοντας προφανώς ανάγκη από χρήματα -όπως αναφέρουν αμερικανικά δίκτυα- επιχείρησαν ληστεία σε παντοπωλείο κοντά στο φημισμένο πανεπιστήμιο MIT. Σκότωσαν έναν αστυνομικό που έσπευσε στο σημείο και στη συνέχεια άρπαξαν διερχόμενο όχημα και διέφυγαν.
Όταν λίγο αργότερα εντοπίστηκαν στο προάστιο Γουότερταουν, άρχισαν να εκτοξεύουν εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον των αστυνομικών και να ανταλλάσσουν πυροβολισμούς. Στη σφοδρή ανταλλαγή των πυροβολισμών, ο ένας εκ των δύο υπόπτων, ο 26χρονος, τραυματίστηκε θανάσιμα και ο άλλος διέφυγε.
Το γεγονός ότι ο 26χρονος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, που είτε πυροδότησε ο ίδιος είτε ανατινάχθηκαν από τα πυρά αστυνομικών, σήμανε συναγερμό στις αρχές για την πιθανότητα ο νεότερος αδελφός του να επιδιώξει το τελος των καμικάζι βομβιστών.
Προκειμένου να αποκλείσουν κάθε οδό διαφυγής, οι αρχές έχουν στήσει μπλόκα στα δυτικά προάστια, έχουν απαγορεύσει την εκτέλεση δρομολογίων όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς και έχουν διατάξει να παραμείνουν κλειστά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι επιχειρήσεις, προειδοποιώντας τους κατοίκους της μεγαλούπολης να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Πράκτορες του FBI και άνδρες της αστυνομίας με ειδικά εκπαιδευμένους σκυλους διεξάγουν έρευνες από σπίτι σε σπίτι στο προάστειο Γουότερταουν, απομακρύνουν οικογένειες με παιδιά σε ασφαλείς τοποθεσίες.
Την ίδια ώρα, αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και στην περιοχή του Κέμπριτζ όπου διέμεναν τα δύο αδέλφια, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να επιδιώκουν να μπουν στο σπίτι των βοβμιστών, το οποίο εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί και να είναι παγιδευμένο.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται σε αίθουσα του Λευκού Οίκου από τους πλέον υψηλόβαθμους συμβούλους για τις εξελίξεις που υπάρχουν στην έρευνα για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Στην ενημέρωση συμμετεχουν οι διευθυντές του FBI και της CIA.
megatv.com
Ένα πρωτοφανές θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στη Βοστώνη, με τις αμερικανικές αρχές σε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση να αναζητούν τον Τσετσένο φοιτητή, που θεωρείται ότι είναι ο ένας από τους δύο βομβιστές που αιματοκύλησαν τον Μαραθώνιο.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο 19χρονος είναι πιθανότατα ζωσμένος με εκρηκτικά και χιλιάδες αστυνομικοί προσπαθούν να τον εντοπίσουν, έχοντας αποκλείσει μεγάλο μέρος της πόλης, ενώ προτρέπουν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. Ο αδελφός του καταζητούμενου, έπεσε νεκρός νωρίτερα από πυρά αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου