Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα είπε ο Σαμαράς στον Κινέζο πρωθυπουργό



Πρόσκληση στον Κινέζο πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ να επενδύσει στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη το πρωί (ώρα Ελλάδος).
Ακολουθώντας το πνεύμα της χθεσινής του ομιλίας στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών όπου είχε μιλήσει για τη στρατηγική σχέση που η Ελλάδα θέλει να οικοδομήσει με την Κίνα και την ανάγκη να οικοδομηθούν σχέσεις μακράς διάρκειας, σιγά και σταθερά, ο πρωθυπουργός στην πρωινή συνάντηση συζήτησε με τον κινέζο ομόλογό του όλο το φάσμα
των ελληνοκινεζικών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία.
Συζήτησαν και συγκεκριμένα πεδία, για τα οποία έχει εκφραστεί επιχειρηματικό ενδιαφέρον από την πλευρά της Κίνας, όπως η επέκταση της δραστηριοποίησης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και το ενδεχόμενο να επενδύσουν οι Κινέζοι στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Ενδιαφέρον από κινεζικής πλευράς, πάντως, υπάρχει και για άλλα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας.

Κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν ικανοποίηση και σημείωναν ότι είναι ένα καλά προετοιμασμένο ταξίδι, καθώς υπήρχε επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με Κινέζους αξιωματούχους για συγκεκριμένους τομείς εδώ και αρκετό καιρό.

Το βράδυ (ώρα Κίνας) ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους Έλληνες επιχειρηματίες που τον συνοδεύουν στην επίσκεψή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου