Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Αμερικάνοι επιστήμονες κλωνοποίησαν ανθρώπινο έμβρυο λίγων ημερών



Ενα σημαντικό βήμα στην κλωνοποίηση του ανθρώπου λένε ότι έκαναν Αμερικανοί επιστήμονες παρασκευάζοντας πρώιμα έμβρυα. Τα κλωνοποιημένα έμβρυα χρησιμοποιήθηκαν ως πηγή βλαστοκυττάρων τα οποία μπορεί να φτιάξουν καρδιακό μυ, κόκαλα, εγκεφαλικό ιστό ή κάθε άλλο είδος κυττάρου στο σώμα.Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση “Cell”, χρησιμοποίησε μεθόδους όπως αυτές που δημιούργησαν το πρόβατο Ντόλι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο ερευνητές αναφέρουν ότι άλλες πηγές βλαστοκυττάρων μπορεί να είναι ευκολότερες, φρθηνότερες και λιγότερο
αμφιλεγόμενες.
Οι πολέμιοι αυτής της μεθόδου υπουστηρίζουν ότι είναι ανήθικο να πειραματίζονται με τα ανθρώπινα έμβρυα και ζητούν την απαγόρευσή της.
Τα βλαστοκύτταρα είναι μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες για την ιατρική. Η δυνατότητα να φτιάχνεις νέο ιστό μπορεί να κάνει εφικτό το να διορθώνεται η ζημιά που προκλήθηκε από μια καρδιακή προσβολή. Ήδη, όπως γράφει το BBC, έχουν γίνει δοκιμές με τη χρήση βλαστοκυττάρων από κλωνοποιημένα έμβρυα για την αποκατάσταση της όρασης ανθρώπων.
Ωστόσο, αυτά τα βλαστοκύτταρα δεν ταιριάζουν και έτσι να απορριφθούν από το σώμα. Η κλωνοποίηση ξεπερνά αυτό το πρόβλημα.
Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε – πυρηνικής μεταφοράς κυττάρων- είναι αρκετά γνωστή από τότε που κλωνοποίηθηκε η Ντόλι, το πρώτο θηλαστικό που κλωνοποιήθηκε το 1996.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου