Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ο Υπουργός δικαιώνει απόλυτα τις αιτιάσεις του Γ. Καρασμάνη για το φράγμα Αλμωπαίου



Πλήρη δικαίωση του Γιώργου Καρασμάνη για ό,τι έχει κατά καιρούς δηλώσει σχετικά με τις ¨περίεργες¨ εξελίξεις στο Φράγμα Αλμωπαίου, αποτελεί η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής στις 4 Μαρτίου.
          Ο κ. Τσαυτάρης, αναφερόμενος αναλυτικά στα γεγονότα, επιβεβαιώνει ότι, για το έργο είχε από τις 21/5/2009 αποφασιστεί η χρηματοδότηση, ότι η δημοπράτηση του διαγωνισμού για τη μελέτη προκηρύχθηκε και ορίστηκε (ο διαγωνισμός) για τις 8/12/2009 και ότι από κει και πέρα, άρχισε η γνωστή και για άλλα έργα του Νομού μας ιστορία των κωλυσιεργιών…

          Όπως ο ίδιος ο Υπουργός αναφέρει, η Επιτροπή διαγωνισμού… δεν συγκροτήθηκε ποτέ! Και επειδή – λέει – πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα, έληξαν και η ισχύς των προσφορών που είχαν κατατεθεί και οι εγγυητικές επιστολές που τις συνόδευαν!! Η προκήρυξη ανακλήθηκε στις 11 Αυγούστου του 2011 και η μελέτη επαναπροκηρύχθηκε. Ο νέος διαγωνισμός έγινε την 13/12/2011 και την 1/3/13 εγκρίθηκε η ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης. Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα από τις 12/3/13  έχει ζητηθεί από τον ανάδοχο να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και, όπως λέει ο κ. Τσαυτάρης, η σχετική σύμβαση πρόκειται να υπογραφεί άμεσα.
          Απαντώντας στο επιμέρους ερώτημα του Γιώργου Καρασμάνη, για το αν τα κονδύλια για την κατασκευή είναι διασφαλισμένα στα πλαίσια της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020, ο Υπουργός παραπέμπει στο τέλος του τρέχοντος έτους, οπότε και το νέο πρόγραμμα θα έχει διαμορφωθεί. Και όταν αυτό εγκριθεί, θα πραγματοποιηθεί και η κατανομή των κονδυλίων για τα διάφορα έργα.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου