Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Η ληστεία με τις εισφορές



Η νέα χρονιά «τρέχει» ήδη με μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων για 1,2 εκατ. επαγγελματίες και αγρότες, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τις εισφορές του 2018 επί πλασματικού εισοδήματος, του πιο πρόσφατα εκκαθαρισμένου έτους, δηλαδή με τα εισοδήματα του 2016(!), από όπου μάλιστα δεν θα αφαιρούνται οι εισφορές που κατέβαλαν το 2017.

Μεγαλύτερο είναι το σοκ για τους επιστήμονες, καθώς οι επιβαρύνσεις μόνο από τις εισφορές φθάνουν το 45% του εισοδήματος πριν από το φόρο.
Το κόλπο με την εκτόξευση των εισφορών από 1ης – 1 – 2018 ισοδυναμεί, στην πραγματικότητα, με ληστεία που υφίστανται στην τσέπη τους οι πολίτες από το κράτος. Αν συνυπολογιστεί και η υπέρογκη φορολογία που έχει επιβάλει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., γίνεται αντιληπτό ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν πάρα πολύ ακριβά τη συνταγή Τσίπρα, καθώς πρέπει να αποδίδουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός στους στην εφορία και τον ΕΦΚΑ.
Προφανώς η μεγάλη αύξηση των εισφορών και το αλαλούμ με τους συμψηφισμούς είναι αυτά για τα οποία ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος δήλωνε πέρυσι ότι «οι επαγγελματίες τον σταματούν στο δρόμο και του δίνουν συγχαρητήρια για τις νέες εισφορές». Αλλά μήπως και τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μπαλάφα δεν τον σταματούσαν στον δρόμο, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, και τον αποκαλούσαν, τόσο εκείνον όσο και όλη την κυβέρνηση, «ευεργέτες» για τις περικοπές και τις μειώσεις σε επαγγελματίες και σε επιχειρήσεις;
Με τον τρόπο αυτό, όμως, περιορίζεται ακόμα περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η οικονομική πολιτική των φόρων και των εισφορών που έχει επιλέξει ο κ. Τσίπρας.
Και όλα αυτά προκειμένου να μη μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες και να συντηρείται το σπάταλο, πελατειακό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ με διορισμούς συγγενών, συμμαθητών και κομματικών φίλων και αποζημιώσεις μετακλητών για υπερωρίες, επιτροπές και εκτός έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου