Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Κυβέρνηση μακριά από την κοινωνία


Oταν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία για το ζήτημα της συμφωνίας με τα Σκόπια, ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε να τη μετατρέψει σε συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Γιατί ξέρει ότι η κυβέρνησή του δεν έχει την εμπιστοσύνη, πρώτα από όλα των πολιτών.
Η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή αποτυπώνει το αρνητικό κλίμα
που επικρατεί στην κοινωνία για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πριν καν οι πολίτες ενημερωθούν πλήρως για τη συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ.
Ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα, ο κ. Καμμένος, αντιμετωπίζει διαλυτικά φαινόμενα στο κόμμα του, με διαγραφές βουλευτών, παραιτήσεις στελεχών από όλη την Ελλάδα και κύμα οργής για τις υποσχέσεις που έδινε ότι δεν θα δίσταζε να ρίξει την κυβέρνηση προκειμένου να προστατευθεί το όνομα της Μακεδονίας.
Οι πολίτες που παρακολουθούσαν την τελετή υπογραφής της συμφωνίας άκουγαν εμβρόντητοι τον πρωθυπουργό των Σκοπίων κ. Ζάεφ να μιλάει πέντε φορές για Eλληνες και «Μακεδόνες» και την ίδια στιγμή τον Ελληνα πρωθυπουργό κ. Τσίπρα να μην αφιερώνει στην ομιλία του ούτε μία λέξη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Ο κ. Τσίπρας αγνόησε και τα πολιτικά κόμματα και την ελληνική κοινωνία όταν η κυβέρνησή του διαπραγματευόταν με τη σκοπιανή κυβέρνηση και υπέγραφε εν τέλει μια συμφωνία, που λειτουργεί ως ολετήρας για τα εθνικά μας συμφέροντα. Τον πρώτο λόγο στη χρήση του όρου Μακεδονία έχουν πλέον οι γείτονες, και όχι εμείς, και βεβαίως αυτό προκαλεί κύματα αγανάκτησης σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.
Η ευκολία με την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να κλείσει τη συμφωνία, χωρίς να λάβει υπόψη του τις εθνικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού, σοκάρει πραγματικά. Oμως η κυβέρνηση πλέον μοιάζει αδύναμη, μακριά από την κοινωνία, και με τα δύο κόμματα που τη συγκροτούν να καταρρέουν δημοσκοπικά, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφοντας σε μονοψήφια ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα και οι ΑΝΕΛ να απειλούνται με εξαφάνιση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου