Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Φορολογική εξόντωση


Οι φόροι που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Από τη φορολογία εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, που μπορεί να ξεπερνά ακόμα και το 50%, μέχρι τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, που πληρώνουν για φόρους και εισφορές έως και το 80% των εσόδων τους, και από τον ΕΝΦΙΑ και τα Ι.Χ. μέχρι τον ΦΠΑ, οι πολίτες ζουν για να πληρώνουν το κράτος, είτε εργάζονται είτε είναι άνεργοι ή
συνταξιούχοι.
Η κυβέρνηση ετοιμάζει μάλιστα ένα νέο σχέδιο για την επιβολή φόρου σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ. Σε αυτόν τον γενικευμένο φόρο κατοχής περιουσίας εξετάζεται να υπαχθούν τα ακίνητα, κτίσματα, οικόπεδα και αγροτεμάχια, αυτοκίνητα, δίκυκλα, σκάφη αναψυχής και λοιπά αντικείμενα μεγάλης αξίας, συμμετοχές σε επιχειρήσεις και ορισμένες επενδυτικές τοποθετήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Αφού δηλαδή ο κ. Τσίπρας δεν κατήργησε, όπως υποσχόταν για να αναρριχηθεί στην εξουσία, τον ΕΝΦΙΑ, που είναι άδικος φόρος και δεν διορθώνεται, όπως έλεγε, αλλά τον αύξησε κιόλας, τώρα σχεδιάζει να επιβάλει ακόμα μεγαλύτερη φορολογία, καθώς θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων, ακόμα και εκείνων που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Αυτό είναι το σχέδιο που κρύβεται πίσω από τη χθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού για την επίσπευση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου. Με άλλα λόγια, η αριστερή κυβέρνηση, αντί για φορολογικές ελαφρύνσεις που αρχίζει και πάλι να υπόσχεται στα λόγια, στην πράξη επιμένει στη λογική όλα για τους φόρους, προκειμένου να εμφανίζει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και να συντηρεί το σπάταλο, πελατειακό κράτος με χιλιάδες διορισμούς συγγενών, συμμαθητών και κομματικών φίλων σε γραφείο υπουργών και γενικότερα στο Δημόσιο.
Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει εξοντώσει φορολογικά τους πολίτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα βάρη που έχουν επιφορτιστεί, αλλά και τις επιχειρήσεις που έχουν γονατίσει από τους υψηλούς φόρους και τις εισφορές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου