Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ολα τα ψέματα του Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ


Ο φιλοκυβερνητικός τύπος μας περιγράφει σήμερα την ομιλία του πρωθυπουργού. Τις βαρυσήμαντες ανακοινώσεις που θα κάνει, το στρατηγικό σχέδιο για την Ελλάδα μετά το Μνημόνιο.Μας αναφέρουν, και αυτά όλα είναι σίγουρα διαρροές από τα υπόγεια του Μαξίμου, τα μέτρα κοινωνικής…. αλληλεγγύης που θα ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Όμως μας λένε θα μιλήσει για:
Μειώσεις φόρων στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων.
Μείωση του ΕΝΦΙΑ που κάποτε θα καταργούταν με ένα άρθρο.
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
Αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.
Επιδόματα ενοικίου, άλλες παροχές, βοήθεια στους πληγέντες.
Στήριξη της μεσαίας τάξης.
Οδικό χάρτη για τη νέα εποχή και για τη δίκαιη ανάπτυξη, μας λέει η «Αυγή» ότι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.
Επαναλαμβάνουμε: Δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους οι δημοσιογράφοι, διαρροές κυβερνητικών στελεχών είναι για όσα θα γίνουν απόψε και αύριο στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται, όπως λένε, για ένα πακέτο… τετραετίας κι αυτό σε μια προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν και στους δανειστές ότι ο πρωθυπουργός πάει με τη λογική του «Αλέξη δώστα όλα».
Ετσι, θα γίνουν οι παροχές σε… δόσεις κι αφού ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει να βρίσκεται στην εξουσία τα επόμενα χρόνια.
Για να τα γράφουν όλα αυτά κάτι θα ξέρουν και σίγουρα για να τα λέει αυτά ο πρωθυπουργός πρέπει να του έχουμε εμπιστοσύνη.
Εμπιστοσύνη; Είναι μια λέξη – κλειδί για την τύχη του πολιτικού συστήματος. Διότι αν η εξαπάτηση ταυτίζεται με τους πολιτικούς τότε υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.
Αλλά, έχουμε λόγους για να πιστέψουμε τον Αλέξη Τσίπρα; Μπορούμε να εμπιστευτούμε τις δεσμεύσεις που θα λάβει σήμερα για τη νέα εποχή.
Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν θα δει τι ακριβώς έλεγε ο πρωθυπουργός, πάλι από το βήμα της ΔΕΘ. Τις υποσχέσεις που έδινε και που ποτέ δεν τηρήθηκαν. Και δεν είναι δικαιολογία ότι ο λαός τους ψήφισε στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 και από τότε άλλαξε το πρόγραμμα. Διότι δεν κρίνεται από τους πολίτες μόνο στις κάλπες ένας πολιτικός, άλλωστε προεκλογικά δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για την ψήφο του.
Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» που έμεινε στα χαρτιά. Περιλάμβανε μέτρα όπως η επαναφορά του 13ου μισθού στον δημόσιο τομέα, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναφορά αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ, επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, 300.000 νέες θέσεις εργασίας, κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων κατά 4 τουλάχιστον δισ. ευρώ, κ.ά.
Μια κυβέρνηση κρίνεται από την καθημερινότητα και από το πότε αυτά που έλεγε γίνονται πράξη. Γιατί αν είναι δίκαια, κάποτε πρέπει να γίνουν πράξη, όπως λέει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Ας ρίξουμε μια ματιά στο βίντεο όπου έχουν συγκεντρωθεί το 2016 από τη Νέα Δημοκρατία, όλα τα ψέματα του πρωθυπουργού. Αυτά που τον έφεραν στην εξουσία και αυτά για τα οποία κρίνεται. Διότι μια βασική αρχή ενός έντιμου πολιτικού είναι κάποτε να εφαρμόσει αυτά που έλεγε κι όχι να υπεκφεύγει. Και διότι από τα λεγόμενά του θα κριθούν και τα μελλούμενα.
Αν δηλαδή αυτά που θα ανακοινώσει σήμερα και αύριο θα τηρηθούν ή απλά θα επαναληφθεί η ίδια ιστορία που θυμίζει τον λαϊκό, κινηματογραφικό ήρωα «Μαυρογιαλούρο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου