Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Κατάργηση 24 τμημάτων Τ.Ε.Ι.


Κατά 10.000 λιγότεροι εφέτος οι εισακτέοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Στην ουσιαστική κατάργηση 24 τμημάτων ΤΕΙ προχωρά το υπουργείο Παιδείας, υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης και παραμονές της έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων, στις 12 Μαΐου.

Τα συγκεκριμένα τμήματα φέτος δεν θα δεχθούν υποψήφιους, μιας και μέχρι τώρα δεν προσέλκυαν το ενδιαφέρον των μαθητών.

Τα 24 τμήματα των ΤΕΙ που οδηγούνται σε κλείσιμο βρίσκονται στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Αμαλιάδας, Γρεβενών, Φλώρινας, Δράμας, Κεφαλλονιάς, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Τρικάλων, Λάρισας, Καρδίτσας, Ηγουμενίτσας, Καλαμάτας και Κρήτης.

Επιπλέον και το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν θα δεχθεί υποψήφιους, μετά τη δημοσιοποίηση του... καθεστώτος οικογενειοκρατίας των διδακτικών μελών του.

Σημαντική όμως θα είναι και η μείωση του αριθμού εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, αφού εφέτος οι διαθέσιμες θέσεις είναι 74.440, από 84.690 πέρυσι.

Το υπουργείο Παιδείας ενισχύει τους εισακτέους σε περιζήτητες σχολές και τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε ποσοστό έως και 40% ενώ τα αντίστοιχα δημοφιλή τμήματα στην περιφέρεια ενισχύονται επίσης σε ποσοστό 30%.

Για πρώτη φορά εφέτος περιορίζονται δραστικά οι μετεγγραφές στις κατηγορίες τριτέκνων και πολυτέκνων, που πλέον θα έχουν δικαίωμα να κάνουν μετεγγραφή αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις και σε ποσοστό 20%.

Πηγή www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου