Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Δήλωση Γ. Καρασμάνης: "Πλήρη απαξίωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης"


Ο Γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ., βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σε πλήρη απαξίωση οδηγεί την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και της διορισμένης από αυτήν διοίκησης της ATEbank, καθώς τα 2 από τα 3 εργοστάσια της ΕΒΖ, σε Σέρρες και Ορεστιάδα, κινδυνεύουν άμεσα με λουκέτο. Η «περίεργη» εμμονή στην πολιτική των χαμηλών τιμών για τη φετινή σοδειά τεύτλων – τη στιγμή που...

...οι διεθνείς τιμές της ζάχαρης βρίσκονται στα ύψη – αποθάρρυνε μεγάλη μερίδα παραγωγών να ασχοληθεί με την τευτλοκαλλιέργεια, με συνέπεια η εγχώρια παραγωγή ζάχαρης να αναμένεται να κινηθεί στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Μια παραγωγή, που θέτει εν αμφιβόλω τη λειτουργία των δύο εκ των τριών εναπομεινάντων ζαχαρουργείων, φέροντας αντιμέτωπους με το φάσμα της ανεργίας εκατοντάδες εργαζομένους σε αυτά.

Παράλληλα, η χώρα αναγκάζεται να προβεί σε αθρόες εισαγωγές ζάχαρης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της κατανάλωσης, με ενδεχόμενο υψηλό κόστος.

Κανένας λογικός πολίτης δεν μπορεί να αντιληφθεί τί είδους «πολιτική» είναι αυτή, που πλήττει άμεσα το εισόδημα των τευτλοπαραγωγών και εργαζομένων στα ζαχαρουργεία, συρρικνώνει την εγχώρια παραγωγή και αντικαθιστά την ελληνική ζάχαρη με εισαγόμενη.

Η μόνη λογική εξήγηση είναι πως η «πολιτική» αυτή έχει ως μοναδικό στόχο την πλήρη απαξίωση της ΕΒΖ, ώστε αυτή να πωληθεί, με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης και ATEbank, κοψοχρονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου